Tomik21 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Witam, oto mój problem mianowicie po przekręceniu zapłonu świecą mi światła przełącznik w pozycji 0 obojętnie czy dam na postojowe czy auto non stop świecą ustawiałem nawet vagiem na kraje europejskie i nic dalej to samo jest to uciążliwe ponieważ chcąc mieć zapalony silnik podczas postoju zapalaja się światła nawet nie mogę włączyć świateł postojowych gdy kluczyka niema w stacyjce hmm niewiem nawet jak się za to zabrać tak jak już pisałem vag nic nie pomógł przepraszam jeżeli jest to chaotycznie napisane ale niewiem juz co z tym zrobic z góry dzięki
domin79 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Opublikowano 29 Grudnia 2012 wyciągnij włącznik świateł i zczytaj numer , odczytaj też vagiem numer modułu MCE:wink:
Tomik21 Opublikowano 31 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2012 A czemu będzie służyła taka operacja ??
spknet Opublikowano 31 Grudnia 2012 Opublikowano 31 Grudnia 2012 są rożne wersje włącznika świateł które nie współdziałają z Modułem Centralnej Elektryki i potem są takie jaja wszystko zależy od końcówki 8E0941531C zwykły 8E0941531A 8E0941531D z funkcja auto i jeszcze jest ich kilka poszukaj gdzieś na forum sa rozpisane te włączniki jak znajde to napisze
Tomik21 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2013 właśnie na moim jest funkcja AUTO ale o jakim numerze to nie mam pojęcia a jest to dla mnie uciążliwe te ciągłe świecenie lamp ...
domin79 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 właśnie na moim jest funkcja AUTO ale o jakim numerze to nie mam pojęcia a jest to dla mnie uciążliwe te ciągłe świecenie lamp ... no to już wiemy że włącznik jest z końcówką B lub D , teraz wyciągnij go zobacz jaka literka na końcu:wink: przydałobysię abyś zczytal też vagiem MCE , znaczy 09 Centralna Elektryka i nr. sterownika
Rekomendowane odpowiedzi