marda16 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Witam,mam płyn w zbiorniczku wspomagania poniżej minimum gdzie najlepiej kupić oryginał aby dolać na Allegro ceny ok.50zł/l z przesyłką czy Aso?
dziadek Opublikowano 2 Stycznia 2013 Opublikowano 2 Stycznia 2013 jedź do Aso nie są to astronomiczne sumy
grucha1 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Ja kupowałem w skodzie za 40zł 1litr. oryginał do Audi
marda16 Opublikowano 2 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2013 dzięki, mam koło siebie salon Skody jutro podjadę....
Dev Opublikowano 2 Stycznia 2013 Opublikowano 2 Stycznia 2013 układ trzeba najpierw przepłukać ja polecam ten płyn: TOTAL LHM PLUS 1L ZIELONY CITROEN FV! hydrauliczny (2849133667) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jest o niebo lepszy od ori trzeba tez pamietać że płyn we wspomaganiu wymienia sie co 2 lat lub 60000km
Wandej Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 układ trzeba najpierw przepłukać ja polecam ten płyn: TOTAL LHM PLUS 1L ZIELONY CITROEN FV! hydrauliczny (2849133667) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jest o niebo lepszy od ori trzeba tez pamietać że płyn we wspomaganiu wymienia sie co 2 lat lub 60000km To do wszystkich Audic?
dziadek Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 trzeba tez pamietać że płyn we wspomaganiu wymienia sie co 2 lat lub 60000km dev a nie pomieszało ci się z hamulcowym? bo takie coś w sumie to pierwszy raz słyszę
Dev Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Wy chyba śpicie na tym forum a mi nic sie nie pomyliło w układzie kierowniczym pracuje mineralny olej, który wymaga wymiany tak jak pisałem powyżej tam gdzie pracuje syntetyk wymiana następuje co 5 lat dziwicie sie później że pompy, maglownice siadają ? ja wcale, bo wiem co jest przyczyną co do płynu hamulcowego to jest tak jak pisał Dziadek wymiana co 2 lata ale są i odstępstwa: Motul RBF co 12 miesięcy lub 30000km Ate Typ200 co 3 lata lub 100000km całą reszta co 2 lata i 60000km ale kto to tak na prawde robi ? :facepalm: może ze 2-3% uzytkowników aut...
Wandej Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Ale wymienia się totalnie cały płyn? Mi brat stwierdził że płyn najbardziej zużywa się przy zaciskach i tam trzeba go upuścić i dolać nowego... Ale że cały to nie koniecznie. To jakieś rozwiązanie czy takie półśrodki?
Dev Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 jakie Ty chcesz półśrodki za 40 zł/1litr co ? :facepalm::facepalm:
Wandej Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 jakie Ty chcesz półśrodki za 40 zł/1litr co ? :facepalm::facepalm: Nie mówie kompletnie o kosztach tej wymiany bo są śmieszne ale o samym sposobie:wink:
Dev Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 wyciągasz stary ze zbiorniczka, wlewasz swiezy potem lecisz po kazdym zacisku, 30 minut roboty
Buba Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 dodam że ten płyn LHM jest hydrokinetyczny co jest ogromną zaletą bo pozostałe chłoną wodę jak gąbka. wymieniałem u siebie i nie mam zastrzeżeń. poza tym ma fajny kolorek ---------- Post dopisany at 10:24 ---------- Poprzedni post napisany at 10:23 ---------- a był taki jak zaczęło wszystko wyć
marda16 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2013 nowy płyn zalany koszt oryginału w ASO Skoda 45zł/l... trochę się wypłoszyłem jak zobaczyłem że na dnie w zbiorniczku że nie jest zielony kolor tylko jakiś blado brązowo/czerwony myślałem że miałem zalany jakiś czerwony,ale po telefonie do ASO rozwiali moje wątpliwości że taki miał tam być
Dev Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 co ma być ? SYF ?????? zdejmujesz zbiorniczek i płuczesz benzyną ekstrakcyjną aż wyschnie zalewasz swieżym i po temacie
marda16 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2013 co ma być ? SYF ??????zdejmujesz zbiorniczek i płuczesz benzyną ekstrakcyjną aż wyschnie zalewasz swieżym i po temacie nie no syfu nie było ale płyn zmienił kolor pod wpływem pracy w układzie:grin:
Dev Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 gdyby ktos zmieniał na czas płyn nie było by na dnie szajsu
Rekomendowane odpowiedzi