Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Otwieranie sklepu motoryzacyjnego;]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie;] Naszły mnie ostatnimi czasy myśli, by otworzyć sklep motoryzacyjny. W mojej miejscowości (ok 5k mieszkańców) takiego sklepu jeszcze nie ma, a mam dobry punkt, praktycznie przy trasie Łódź-Pabianice. Lokal też nie jest wielkim problemem, ponieważ mogę zaadaptować w miarę niskim kosztem piwnicę do tego celu. Na pewno sporą część towaru reklamowałbym w internecie (aukcje), na miejscu chciałbym jednak mieć towary "pierwszej potrzeby" - wycieraczki, filtry, płyny, jakieś tam czujniki - generalnie drobnica. Nie chcę trzymać kupionych za własną kasę dwumasów, części po 200, może 1000 zł, na które musiałby się znaleźć klient po jakimś tam czasie... Proszę o porady - być może jest ktoś, kto stawał przed takim wyzwaniem i podpowie mi co nieco;) Chodzi mi o porady dotyczące tego, jak najlepiej zarejestrować taką działalność, czy lepiej podawać siedzibę, czy po prostu zrobić to jako sklep internetowy z odbiorem osobistym, skąd mogę uzyskać dotacje, etc - generalnie wszystko, co się Wam nasuwa;] Z góry dzięki.

Opublikowano

Dotacje PARP : Harmonogram składania wniosków 2013 r. Chociaż tam za duzo to nie uzyskasz na Twoją działalność (popatrz pod 8.1 i 8.2)

+ Urząd pracy bezzwrotnie 10-18tyś zapoda

Opublikowano

Nie musisz mieć drogich części na miejscu. Wejdź w kontakt z hurtownią, np. InterCars, Dakol, itp. i jak zamówisz u nich przez ich system internetowy to będą Ci przywozić, a jak będziesz miał ładną sprzedaż to i upusty będą konkretne. Pracuje na stacji benzynowej i mamy tez punkt sprzedaży części samochodowych i rabaty sięgają 30%, dlatego mamy sporo klientów, a jak sporo klientów. Najgorzej ruszyć, w internecie duża konkurencja, ale próbuj. Nastawiłbym się na lokalny rynek, jakieś banery, ulotki, strona internetowa i przede wszystkim na początku niewielkie marże, ludzie teraz zanim wydadzą złotówkę oglądają ją kilka razy i sprawdzają gdzie taniej, jak raz kogoś "skroisz" to już więcej do Ciebie nie przyjdzie i wystawi Ci złą opinię.

Pomysł generalnie dobry, bo nie wymagający dużego zaplecza. Dodatkowo zaadoptowałbym też jakieś małe pomieszczenie i zrobił punkt skupu akumulatorów, można też na tym przyzwoicie zarobić.

Opublikowano
  • Autor

Mam zamiar robić dokładnie tak, jak piszesz, ale z racji tego, czym się zajmuję, często właśnie zamawiam części z hurtowni i powiem szczerze - w intercarsie na starcie nie dadzą dobrej ceny na części;/ Fota już chyba lepsza z tego wszystkiego, ale szukam nadal innych źródeł;]

Opublikowano

Jak masz taką opcje że faktycznie nie ma u Ciebie sklepu to nie czekaj:good: Za 10tyś masz zatowarowanie sklepu(małe) najpotrzebniejszymi i tanimi częsciami a reszte na zamówienie bo hurtownie teraz krążą pare razy dziennie wszedzię:good: Hurtownie: IC (chociaż sklepy mało od nich biorą) , Inter Team , AD Polska, Fota, Auto Land, Polcar,Hart, Hipol, Saga(2 ostatnie Japończyki). Dobrze jest też poszukać sprawdzonych importerów chinszczyzny:naughty: Ja u siebie w firmie handluje hamulcami za 1/3 ceny TRW czy ATE i ludzie biorą i są zadowoleni:good:

Opublikowano
  • Autor

nastawiam się na grupę VAG - po prostu na tym się znam i to lubię;] Jak sam zamawiam towar, to też zwykle za kilka godzin go mam, z tym, że ja płacę gotówką - Pytanie brzmi, na jakich zasadach się rozliczam z hurtownią? 30 dniowy termin zapłaty/oddania towaru?

Opublikowano

Powiem Ci że większość hurtowni przez powiedzmy pierwszy miesiąc chce Cie poznać i nie dają odroczonego terminu płatności tylko gotówka. Ale np Inter Team czy Auto Land od razu dają Ci trochę zaufania i 30dniowy przelew:good:

Jeżeli sporo będziesz brał to każda hurtownia będzie tak chciała się rozliczać bo wożenie pieniędzy nie jest dobrym rozwiązaniem:wink: Po za tym kupując na początku(tnz towarując sklep) musisz przeglądać oferty hutrowni ponieważ oni bardzo często za zakupy za jakieś większe kwoty(1000zł-3000zł) towaru z jednej linii dają stojaki regały banery itp:good: Także możesz sobie wyposażać ładnie sklep w sumie za darmo. Katalogi można również od przestwaicieli handlowych wyciągnąć i dużo więcej Ci nie potrzeba:wink:

Opublikowano
nastawiam się na grupę VAG - po prostu na tym się znam i to lubię;] Jak sam zamawiam towar, to też zwykle za kilka godzin go mam, z tym, że ja płacę gotówką - Pytanie brzmi, na jakich zasadach się rozliczam z hurtownią? 30 dniowy termin zapłaty/oddania towaru?

Zastanów się czy na początku działalności dla Ciebie nie będzie najważniejszy klient lokalny dzięki któremu zyskasz zniżki w hurtowniach co z kolei umożliwi Ci robienie dobrych cen w sieci, a w związku z tym nastawianie się tylko na grupę VAG'a w tak małym mieście może być problemem.

Ale to tylko moje przemyślenia - nie mam znam się na branży motoryzacyjnej więc traktuj to z dystansem :).

Opublikowano

pisz biznesplan niech ktoś kumaty ci pomoże i do PUpu po dotację póki są jeszcze... 20 000 tys też jakiś pieniądz z czego 50% możesz przeznaczyć na zakup towaru

myślę że nie powinneś się nastawiać tylko na vag... no chyba że w twojej mieścinie są same vagi

Opublikowano

Zeby sprzedawać tylko części do VAG trzeba by było mieć dostęp do oryginałow w za***istych cenach. Inaczej nikt Ci nie bedzie wydzielał zniżek na towar do tego. Jak sklep z częściami to cały asortyment:good:

Opublikowano
  • Autor

fakt faktem - hurtownie mają praktycznie wszystkie części. Ja się mogę specjalizować w VAG'u, bo to lubię i na tym się znam najlepiej. Inne części oczywiście też mogę sprzedawać, jednak dobrze byłoby nie czynić z tego priorytetu;)

Opublikowano

jak potrzebujesz troszke kasy na start moge wejsc z toba w jakis układ panie DJ :whistling:

Opublikowano
  • Autor

zadziwiające;D Już druga osoba proponuje mi kasę;D

Opublikowano

wzbudzasz zaufanie u ludzi :decayed:

Opublikowano
  • Autor

wzbudzasz zaufanie u ludzi :decayed:

dragons.jpg

:polew::polew::polew:

Opublikowano

ja jebie :polew::grin::facepalm:

Opublikowano

Na częsciach jest za***ista przebitka,od 50 do 100 procent.Za reflektor za ktory my zapłacimy 350,sklep ma go w cenie 120 zł.U nas gosc otworzył taki sklepik to w 2 lata od momenty otwarcia wybrukował kawał swojego ogrodu a także postawil piekne ogrodzenie jakiego w okolicy nikt nie ma.A do tego nowke suva sobie kupił.Owszem ,potrafi klientowi spuscic pare zł na przyslowiowe piwo,ale zarobek jest na czesciach ogromny.

Opublikowano

A nie możesz uderzyć do Jerzyka ?

Opublikowano
  • Autor

na pewno się z nim spotkam i pogadam, bo świeży w temacie jest

Opublikowano

ja w razie czego tez pomoge :):decayed: