Robero321 Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 W B7 chcesz zmienić E na D ? Jeśli tak To MF nie będzie działać Navi będzie
cycek800 Opublikowano 11 Października 2022 Opublikowano 11 Października 2022 Witam mam jeszcze pytanie czy koś się orientuje czy zmieniarka będzie działać, po zmianie radia.
cycek800 Opublikowano 12 Października 2022 Opublikowano 12 Października 2022 Witam a jest ktoś ze śląska kto by się podjął takiej zmiany , ja to z elektroniki to jestem zielony. oczywiście nie z darmo
mbedi Opublikowano 30 Maja Opublikowano 30 Maja (edytowane) Moi drodzy właśnie wyjąłem RNS-D kupiłem złączki do ISO i do anteny podłączyłem i jest problem, radio nie włącza się z zapłonem da się go uruchomić przyciskiem, gra ładnie i po wyjęciu kluczyka gra dalej musze go wyłączać przyciskiem przytrzymując dłużej, nie działa podświetlenie przy włączonych światłach i obsługa z kierownicy. Nadmienię że mam kierownicę z B7 multi z rolkami i modułem pod multi i łopatki bo są też i działają i przy RMS-D działało mi tylko rolka głośności i tyle bym minimum chciał. Auto to A4 cabrio B6 z czerwonym FISem który też przy RNS-D wyświetlał navi czy stacje radiowe albo utwory z CDC Jedyną przeróbką jakiej dokonałem to przelutowałem kable z wtyczki 26pinowej CAN H i L. Natomiast licznik i moduł kierownicy widzą błąd komunikacji z radiem, pewnie jakiś jeszcze kabelek muszę podłączyć tylko gdzie? Aaaa i najważniejsze pytanie czy mam i gdzie jest moduł TMC o którym mowa na początku bo nie mam pojęcia w CABRIO czy jest i gdzie. Edytowane 30 Maja przez mbedi
mbedi Opublikowano 30 Maja Opublikowano 30 Maja OK poradziłem sobie, pod tapicerką bagażnika lewa strona znalazłem moduł, wywaliłem go anteny już kiedyś ktoś zmostkował więc pewnie nie był sprawny, zmostkowałem CANy i wszystko ruszyło.
Rekomendowane odpowiedzi