Michas Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Wczoraj po wygraniu aukcji na allegro dostałem takiego meila "Gratuluje!Wlasnie wygrales moja aukcje:********************* (numer ***********) dokonanie wplaty 425zl na podany ponizej rachunek do wylicytowanej kwoty nalezy doliczyc +10zl (koszta przesylki pocztowej priorytetowej) 18 1030 0019 0109 8518 0316 6172 Józef Mirowski ul. Główna 2/14 30-024 Kraków W momencie wplyniecia srodkow na konto natychmiast nadaje przesylke proszerowniez o potwierdzenie adresu do nadania paczki. Po odebraniu prosze owystawienie odpowiedniego komentarza, serdecznie pozdrawiam." tak sie składa że aukcja którą wygrałem była aukcją mojego znajomego (nie kolesia z meila)... być może gdybym był nowym użytkownikiem pewnie bym się naciął ... pewnie koleś który wysłał tego meila do mnie, liczył na opóźnienia meila przychodzacego z allegro po wygraniu każdej aukcji.... radzę uważać od kogo dostaje się meile jesli juz coś wygramy na allegro bo możemy stracić nasze nieraz ciężko zarobione pieniążki , sprawdzałem meila kolesia ale nie jest on uzykwonikiem na allegro, po prostu po zakonczeniu aukcji która wygrałem, wyslał szybko do mnie meila zdobywając go za pośrednictwem allegro, bo jest tam opcja "wyślij meila do użytkownika" PS oczywiscie z tych danych podanych przez oszusta jedyne poprawne to zapewne numer konta... trzeba by sie dobrac kolesiowi do du.... oczywiscie nie martwcie sie, kasy nie wpłaciłem :th:
Wąski Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś do allegro albo na Policję, na co czekasz
sparki Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Puki co to za wysyłanie maili jeszcze do paki nie wsadzają. A jak ktoś gapa to straci
Hugo Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Tu można zgłosić http://www.allegro.pl/contact/contact.php?topic=295
urbik Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Koleś może iść dalej i zrobić stronkę ( wiadomość ) tak że będzie wyglądała jak ori z Allegro ! Jak otworzysz ją jako pierwszą wiadomość to można się naciąć ! Dopuki ktoś się nie natnie to Allegro i policja są bezradne bo do przestępstwa nie doszło. ROZWIĄZANIE: Sprawdzać dane nadesłane przez Allegro z danymi sprzedającego na stronie Allegro ! Jedyny pomysł jaki mi przychodzi.
sparki Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Orginalne wiadomości z allegro przychodzą zawsze z takiego adresu IP 91.194.188.90 tego sie nie da podrobić
urbik Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 I to już jest jakiś punkt na, który trzeba zwracać uwagę !
krg1 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Szczeze to mialem podobna sytacje po zgloszeniu na allegro nic sie nie dzieje allegro umywa rece od takiej sprawy chcesz to idz na policje a oni umoża postepowanie.
taktuś Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Szczeze to mialem podobna sytacje po zgloszeniu na allegro nic sie nie dzieje allegro umywa rece od takiej sprawy chcesz to idz na policje a oni umoża postepowanie. niestety allegro to firma pośrednicząca, której głównym zadaniem jest... zarabianie pieniędzy, poważnych pieniędzyosobiście nie dziwię się, że nie chcą być stroną w transakcji
bratpit Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 znam osobe która dała sie tak nabrać stronka która przyszła była identyczna jak z allegro , wpłaciła kase , potem sie zorientowali sprawe zgłosili na policje ale niestety do tej pory cisza pieniadze przepadly
Wąski Opublikowano 19 Czerwca 2008 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Szczeze to mialem podobna sytacje po zgloszeniu na allegro nic sie nie dzieje allegro umywa rece od takiej sprawy chcesz to idz na policje a oni umoża postepowanie. zablokują stronę użytkownika
Rekomendowane odpowiedzi