turzol Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Pilnie potrzebuje porady jak wyciagnac klamke zewn z drzwi kierowcy. Rama i podnosnik zdemontowane, ciegno odczepione a sama klamka nie chce wyjsc. Nie widze tam zadnej sruby. Wysłane z mojego MT11i ---------- Post dopisany at 12:46 ---------- Poprzedni post napisany at 12:42 ---------- Schemat z elsy, cokolwiek... Wysłane z mojego MT11i
bojan167 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Pilnie potrzebuje porady jak wyciagnac klamke zewn z drzwi kierowcy. Rama i podnosnik zdemontowane, ciegno odczepione a sama klamka nie chce wyjsc. Nie widze tam zadnej sruby.Wysłane z mojego MT11i ---------- Post dopisany at 12:46 ---------- Poprzedni post napisany at 12:42 ---------- Schemat z elsy, cokolwiek... Wysłane z mojego MT11i Musisz przesunąć-przepchnąć czarny element(zabezpieczenie klamki)widoczne na zdjęciu w prawo-łatwo się nie poddaje.Zdjęcia - Pokazywarka.pl Na zdjęciu już jest w pozycji odbezpieczonej.
turzol Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2013 Pomijajac patent do dojscie czymkolwiek graniczy z cudem.. Mecze sie juz dobre 15 min Wysłane z mojego MT11i
bojan167 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Wiem wiem,sam też sobie ręce pokaleczyłem i kilka k.....a poleciało:decayed: Spróbuj włożyć płaski śrubokręt pionowo w miejscu zaznaczonym i nim przekręć-trochę odepchniesz tym sposobem te zabezpieczenie. Zdjęcia - Pokazywarka.pl też od tego zaczynałem i jakoś poszło-dlatego w tym miejscu jest taka podziargana.
turzol Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2013 Uff zabezpieczenie puscilo, klamka ma juz luz. Tylko jak ja teraz wyciagnac do wewn auta? Wysłane z mojego MT11i
bojan167 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 W momencie kiedy zabezpieczenie puściło-ruszałem klamką od zewnątrz a nie przyjmowałem się wewnętrzną częścią klamki. Próbowałem na "otwartej" klamce i zamkniętej-również nie było łatwo ale w końcu wyszła część zewnętrzna i po tym wytargałem część wewnętrzną Wcześniej zdemontowałem wkładkę zamka z klamki ale to chyba bez znaczenia... Musisz ją poruszać tak jak otwierasz auto-całą część zewnętrzną unosić do góry
turzol Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2013 A pamietasz czy oprocz tego zabezpieczenia odkrrcales jakies srubki wokol klamki? Wysłane z mojego MT11i
bojan167 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Nie odkręcałem żadnych śrubek oprócz tej mocującej wkładkę-znajduje się od"czoła"drzwi pod owalną zaślepką na torx-jakiś mały. nie demontowałem nawet ramy szyby. I powiem Ci,że to ona trzyma!!!!:decayed:Torx 20 i wyjmij wkładkę zamka
turzol Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2013 Ja wlasnie wkladki nie mam a to dzieki zlodziejowi Wysłane z mojego MT11i
bojan167 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Ok,ale i tak została ci pewnie rameczka wokół niej?Zdjęcia - Pokazywarka.pl -to małe z dziurką na wkładkę. I rozumiem,że demontujesz klamkę ażeby zamontować klamkę z tylnych lewych drzwi-bez wkładki-utrudnienie dla złodzieja.
turzol Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2013 Nakladke zarowno ta z otworem jak i glowna juz zdemontowalem - to nie jest skomplikowane. A klamke montuje bez otworu na zamek czyt. Z drzwi pasazera. Mam nadzieje ze bedzie pasowalo wszystko..nikt na forum tego mi nie potwierdzil Wysłane z mojego MT11i
bojan167 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Pasuje pasuje-z drzwi tylnych lewych za kierowcą na 100% Sam mam taką założoną w drzwiach kierowcy. Jest tylko jedno ale-klamka lewy tył i część wewnętrzna też musi być od klamki lewy tył.
turzol Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2013 Pasuje pasuje-z drzwi tylnych lewych za kierowcą na 100%Sam mam taką założoną w drzwiach kierowcy. Jest tylko jedno ale-klamka lewy tył i część wewnętrzna też musi być od klamki lewy tył. No to dokladnie taka kupilem na aukcji pocieszyles mnie bardzo ta wiadomoscia. Rozumiem ze nic dodatkowo oprocz podmiany samych klamek nie robiles? Pomijam wlozenie ciegna na swoje miejsce Wysłane z mojego MT11i
bojan167 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Opublikowano 5 Stycznia 2013 W drzwiach nie-W aucie.......:wink:odcięte złącze diagnostyczne......
turzol Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 5 Stycznia 2013 Dzieki za pomoc, bardzo mi ulatwiles sprawe. Jutro dokoncze dzialac w temacie. Wysłane z mojego MT11i
bojan167 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 A nakładka u lakiernika?-mówiłem,ze pasuje....
turzol Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2013 A nakładka u lakiernika?-mówiłem,ze pasuje.... nakładkę kupiłem w aso i tam pod kolor mi pomalowali. Już na gotowo Gdyby nie ta historia ze skradzioną wkładką to w życiu bym tego nie robił ... ile k..rw sie narzucałem to tylko ja wiem
bojan167 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Wiem z własnego doświadczenia jakie to musiało być ciekawe przeżycie:wink: Sam to przechodziłem-profilaktycznie zmieniłem klamkę-po co kusić los:decayed: Ważne,że operacja się udała i masz zabezpieczone auto.
Rekomendowane odpowiedzi