Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z odpowietrzeniem po wymianie termostatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

To była ironia :banan:

Z 3l G12+ wychodzi 6l płynu a mam jeszcze 1l G12+ zapasowy :naughty:

Termostat BEHR z zeszlifowanymi znaczkami AUDI / VW i numerem części kupiony w Ełku.

Opublikowano

Frostyyy a odnośnie tej fontanny to ona pojawia się dopiero na wyższych obrotach ? bo ja o tym zapomniałem i sprawdziłem to na jałowym bez gazu i wtedy nie było fontanny tylko delikatnie płyn sobie wyciekał, a ogrzewanie działa ale słabo :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

Tak jak na filmiku jest to na jałowych obrotach, takiej długiej nogi nie mam, żeby spod maski do kabiny nią sięgnąć :decayed:

Opublikowano

czyli jak mi delikatnie ciekło po tym wężyku tzn, że zapowietrzony ?

Opublikowano
  • Autor

No raczej.

U mnie się leje jak na filmiku:wink:

Opublikowano

mój termostat też idzie na gwarancje cały czas otwarty porażka:facepalm: ma dopiero 2 miesiące :kwasny:

---------- Post dopisany at 20:28 ---------- Poprzedni post napisany at 20:27 ----------

pewnie chiński by dłużej wytrzymał

Opublikowano
  • Autor
mój termostat też idzie na gwarancje cały czas otwarty porażka:facepalm: ma dopiero 2 miesiące :kwasny:

---------- Post dopisany at 20:28 ---------- Poprzedni post napisany at 20:27 ----------

Też ten z Ełku masz?

Opublikowano

Też ten z Ełku masz?

ja mam ten ale na nim też pisze BEHERT i numery oryginalne zeszlifowane są

---------- Post dopisany at 20:45 ---------- Poprzedni post napisany at 20:43 ----------

Punto ma z 99 r i tam siedzi ori termostat i nic się z nim nie dzieje a to fiat a tu w audi z nim same problemy :facepalm:

Opublikowano

ja tez kupilem ten w Ełku i wszystko elegancko...

Temp trzyma, tylko nie mam kiedy odpowietrzyc bo praca od rana do wieczora.

Opublikowano

A nie daje Wam do myślenia że mogliście kupić jakiś wybrakowany towar/ odpad. Cena znacznie niżasza niż w aso i piłowane znaczki daje to do myślenia :whistling:

Opublikowano
  • Autor

Wymieniłem czujnik temperatury na stary i trzyma cały czas 90*C na zegarach :polew:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

no u mnie chyba wszystko wróciło do normy, zrobiłem transfuzję płynu chłodniczego, odpowietrzyłem początkowo nic nie leciało a w pewnej chwili jak trysnęło to pół silnika mi zalało ta fontanna odbijała się od maski i póki co cały dzień ciepełko zobaczę jeszcze jutro robię trasę 700km to się wyjaśni na 100% :decayed:

---------- Post dopisany 28-01-2013 at 22:55 ---------- Poprzedni post napisany 24-01-2013 at 23:31 ----------

i kapa dalej to grzeje choćby chciało, a nie mogło - moje spostrzeżenia z tego węża z którego ma tryskać fontanna płyn nie leci jednostajnie tzn raz leci jak szalony, a raz wcale czyli układ cały czas się zapowietrza ? ma ktoś jakieś sugestie ?

Opublikowano
  • Autor

Możliwe, że łapie lewe powietrze. Króciec z tyłu tam gdzie wchodzi czujnik temp G62 jest szczelny i nie cieknie? Płynu nie ubywa?

Opublikowano

płynu nie ubywa przynajmniej po ostatnim 1kkm nic nie uleciało :disgust:

---------- Post dopisany 29-01-2013 at 23:53 ---------- Poprzedni post napisany 28-01-2013 at 23:11 ----------

i bądź tu mądry dziś hajcung na maxa w aucie

Opublikowano

miszka, dobre kabarety, u mnie to samo, niby odpowietrzony a nie leci cieple powietrze, frosty widzial filmik, leci fontanna z weza gornego z nagrzewnicy i d*pa.

A jeszcze mam wielka prosbe, ktos moze mi pokazac gdzie znajduje sie ten króciec przez ktory moze ubywac plyn i przez ktory moze lapac lewe powietrze? Sprawdzilbym sobie profilaktycznie tylko nie wiem gdzie on sie znajduje, b6 - 1.8T. Jakas fotka czy schemat ?

Opublikowano
  • Autor

Z tyłu bloku tam gdzie czujnik temp. jest.

WfDZUQFl.png

32 itd. ten plastik.

Nie jest dokładnie napisany nr.