Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 AFF] Problem z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.czasami rano nie moge odpalic tzn.po pierwszy przekreceniu kluczyka odpala ale zaraz gasnie.potem musze pokrecic kilkanascie razy az wreszcie odpali.komputer nie pokazuje zadnego bledu a kontrolka od immobilaizera gasnie.wyglada tak jakby nie dostawal paliwa.czy mial ktos podobny problem?

Opublikowano

Poprosimy o logi:

01 - silnik:

- 007 przed uruchomieniem silnika, po nocy (tylko przekręcony kluczyk)

- 000 Basic Settings (na rozgrzanym silniku (min 80 st C)

- 013 na rozgrzanym silniku

Kiedy był wymieniany filtr paliwa ?

Opublikowano

Coś mi sie wydaje, ze byl podobny problem i przyczyna był akumulator.

Moze u Ciebie jest podobnie

Jak znajdę link to wkleję[br]Dopisany: 19 Czerwiec 2008, 18:26 _________________________________________________Dokładnie to gdzieś ten prąd "uciekał" :)

Poczytaj to :

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t32047.0.html;highlight=akumulator

Opublikowano

poczytalem ale mi sie wydaje ze u mnie akumulator jest ok.kreci calkiem niezle i po pierwszym razie odpala ale zaraz gasnie.wyglada to tak jakby cos odcinalo doplyw paliwa.

Opublikowano

bez logów cieżko określić ale tak na ślepo obstawiałbym kąt wtrysku

przeciez kolega pisze ze odpala wiec nie widze zwiazku :cool1:

Opublikowano

sam sie powinien odpowietrzac

Opublikowano

tzn.ze powinien sie odpowietrzyc sam,nie ma cos takiego jak reczna pompka czy cos[br]Dopisany: 23 Czerwiec 2008, 18:26 _________________________________________________dowiedzialem sie takze ze przyczyna moze byc kilka rzeczy min.przewody paliwowe niedrozne,niedrozny filtr paliwa,zamkniete napowietrzanie zbiornika,przestawiony poczatek tloczenia.czy moze mi ktos powiedziec jak to wszystko sprawdzic.z gory dziekuje

Opublikowano

Ja niestety mam ten sam problem. akumulator i filtr paliwa wymienialem jakies 3tygodnie temu wiec to chyba nie jest przyczyna, naszego problemu. Ogulnie narazie to jak go odpalam i czuje ze gasnie to mu troszke przygazuje i jest ok. Mimo wszystko tez chcialbym rozwiazac ten problem wiec jak ktos wie jak pozbyc sie tego problemu to prosze o pomoc.