Jacek Tokarski Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Witam, Pewnie temat ten był poruszany ale niestety nie mogę namierzyć konkretnej mojej sytuacji a wygląda ona następująco: Wskaźnik paliwa standardowo nie działa w niskich temperaturach lecz latem kiedy samochód się nagrzeje to potrafi działać i wygląda na to że działa prawidłowo. Dopowiem że mój mechanik sprawdzał pływak w zbiorniku paliwa oraz całą instalację przechodzącą do licznika i sugeruję usterkę licznika. Mam nadzieję że ktoś podpowie mi w jaki sposób naprawić prawdopodobnie licznik bez jego wymiany.
bediks Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 a jaki masz licznik , 1/2 fis?? czy pelny fis
bediks Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 procesor do wymiany, napewno albo montuj licznik z pelnym fisem ;-)
machina Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Swoją droga dobry mechanik, dobrze mówi:decayed: Wymień zegary na VDO z pełnym fisiem jak kolega Bartek sugeruje:wink:
bediks Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 ja dla przykladu procka wymienilem, 300 zl taka naprawa:facepalm:
Jacek Tokarski Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2013 jesteście zorientowani ile może kosztować licznik z pełnym fisem lub ewentualnie gdzie można wymienić procka
bediks Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 procki wymienia napewno gosc ze szczecina, ten sam sprzedaje w pelni wyserwisowane liczniki z pelnym fisem ( m in wymieniony wyswietlacz lcd na nowy ) koszt 500-550 , plus manetka 80-100 zł, dorezanie wiazki, plus kodowanie
Jacek Tokarski Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2013 zostanę przy 1/2fis procka można kupić np.w aso? lub może przełożyć np z anglika i vagiem zmienić mile na km
bediks Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 procek z tego co pamietam na allegro mozna kupic za 30 zł chyba ale jeszcze pamiec trzeba mu wgrac i wlutowac do licznika, umiesz to zrobic i masz sprzet do tego?? bo on ma wymiary chyba 1cm na 1,5 cm i watpie zebyc znalazl licznik z dobrym tym prockiem bo one sie sypia na potege
Jacek Tokarski Opublikowano 7 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2013 Damy rade ale wgranie programu i sam program to może być problem przede wszystkim z dostępnością chyba że masz jakieś namiary ? chętnie sobie go wymienię sam
Rekomendowane odpowiedzi