Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zamykanie auta z pracujacym silnikiem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam pytanko. Codziennie rano jadac do pracy zatrzymuje sie w osiedlowym sklepie . Sklep jest niedaleko wiec silnik sie nienagrzeje nie chcial bym go wylaczac by sie rozgrzal i nagrzal w kabinie niechce jednak tez pozostawiac otwartego auta. Wzialem wiec zapasowy kluczyk z mysla ze uda mi sie nim zamknac auto z pracujacym silnikiem niestety nic z tego . Czy mozna cos zrobic by udalo sie kluczykiem zamknac auto z pracujacym silnikiem? Dodam ze chodzi mi o zamkniecie za pomoca oryginalnego pilota a nie mechanicznie.

Opublikowano

Szczerze mówiąc nie próbowałem takiego patentu. Mówisz że nie da sie zamknąć pilotem ?

Jest od środka ryglowanie drzwi. Ciekawe jakbyś odsunał szybe, zaryglował będą na zewnątrz a później zasunał szybe pilotem.

A tak prawdę mówią nie kusiłbym złodzieja takim pozostawianiem auta.

W takim wypadku nawet jeśli miałbyś ubezpieczenie AC lub od kradzieży to chyba żaden ubezpieczyciel nic by ci nie wypłacił.

ps. mi jak zimno i auto nie rozgrzane to najlepiej sprawdza sie włączenie grzania d*py.

Opublikowano

Możesz śmiało zaryglować drzwi a potem drugim kompletem otworzysz mechanicznie :wink: ja przez przypadek wysiadając z auta nacisnąłem ryglowanie i auto się zamknęło naszczęście było to pod domem poszedłem po zapasowe kluczyki i otworzyłem.Gorzej by było jak bym był ze 200km od domu :whistling:

Opublikowano

Wczoraj z czystej ciekawości w garażu przy zapalonym silniku próbowałem otwierać/zamykać samochód zapasowym pilotem, ale także zero reakcji. Akurat ten sposób nie jest mi do niczego potrzebny, więc mnie to nie boli, że się nie da:wink:

Opublikowano

Na pewno nie możesz drugim kluczem zamknąć ?

Mi sie kiedyś wydawało że po odpaleniu nacisnąłem niechcący pilota i zamkneło mi sie auto

Opublikowano

w swietle przepisow nie wolno pozostawiac auta z pracujacym silnikiem:hi:

Opublikowano
  • Autor

przepisy przepisami ale jest zima , ja nie mam podgrzewanych foteli a fajnie by bylo wsiadac do cieplego samochodu. Wczesniej mialem VW bore i tam poprostu dolozylem dodatkowa centralke ktora symulowala wcisniecie guzika blokady drzwi , jak i odblokowanie. W audi myslalem ze wystarczy podpiac vaga i cos w module komfortu wylaczyc. Pozostaje zamykanie mechaniczne albo dolozenie centralki :)

Opublikowano

U mnie w B5 wystarczy że kluczyk jest w stacyjce (zgaszony silnik bez wyjmowania kluczyka, innej kombinacji nie próbowałem) i już się nie da zamknąć z pilota :wink:

Zamykać ryglami to taka trochę zabawa :kwasny: Ja do takich celów używam webasto :naughty:

Opublikowano

jak cię przyuważy policja to masz szczęście, jak złodziej to masz problem

bo nie dość, że ukradnie ci auto to jeszcze odszkodowania nie dostaniesz...

zainwestuj lepiej w jakiś dogrzewacz, webasto, grzałki...

gra nie warta ryzyka, auto kosztuje więcej ...