Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ciężko chodzi kierownica po założeniu tempomatu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie złóż i mocno dociśnij do dołu obudowę kierownicy i dopiero wtedy skręcaj.

Miałem ten sam objaw co ty, gdy dokładałem tempomat u siebie. Okazało się, że kierownica tarła o obudowę, czyli po złożeniu nie było wystarczającego luzu.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Cos nie tak załozyłeś :wink: odkrec wszystko i sprawdz jeszcze raz

Opublikowano

hmmm moze blacha sprawa, bez obrazy ale ciezko chodzi na wyłączonym czy załączonym silniku, rożni ludzie są

Opublikowano

Albo coś źle złożone albo Ci się wydaje :whistling:

..............................a nie masz odczucia że lepiej się zbiera? :decayed:

Opublikowano

Rozbierz i poskładaj od nowa. Innej rady nie ma.

Opublikowano

Kolego mam ten sam problem, słyszę delikatne obcieranie, już 2 razy kierownicę wykręcałem i nie mogę tego zlokalicować :decayed:

Opublikowano

Też tak miałem. Musisz ściągnąć kierownice i obudowe kolumny. Żeby obudowa całkiem zeszła musisz odkręcić wkręta T30 obok zacisku regulacji kierownicy. Jak ją odkręcisz to masz możliwość pzresunięcia calego modułu do przodu lub tyłu. Ty musisz go wysyunąć bo za daleko wsunąłeś jak był odkręcony ten wkręt.

Opublikowano

juz doszedłem do tego i to był objaw na właczonym silniku nawet podczas jazdy cieżko chodziła kierownica, rozebrałem wszystko i poskładałem jeszcze raz wszystko dociskając bardzo mocno i sie poprawiło :)