muszka76 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Witam od pewnego czasu po właczeniu biegu wstecznego parktronic zaczyna piszczec obojetnie czy jest jakas przeszkoda przed lub za samochodem i po okolo 5 sekundach przestaje.W ogole nie reaguje na przeszkody tylko miga kontrolka na wylaczniku. Moze mnie ktos naprowadzic gdzie szukac przyczyny? Czy trzeba podpiac vaga,a moze sprawdzic czujniki?
gelo_leczna Opublikowano 11 Stycznia 2013 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Może masz czujniki uwalone w błocie bądź lodzie. ? Jak jest na nich warstwa zaschniętego syfu , to czujnik będzię to odbierał jako przeszkoda
muszka76 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2013 nie to nie to bo juz mylem auto
steve69 Opublikowano 11 Stycznia 2013 Opublikowano 11 Stycznia 2013 ... W ogole nie reaguje na przeszkody tylko miga kontrolka na wylaczniku. O jakiej kontrolce i wyłączniku mowa? A co do działania parktronica, to wypadałoby podpiąć VAG i tam sprawdzić ewentualne błędy oraz działanie poszczególnych czujników. -- Pozdrawiam. Sławek
mr.mark1 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Kolego system w ten sposób sygnalizuje jakąś usterkę, najprawdopodobniej któryś z czujników padł. Podłącz vaga i znajdziesz przyczynę.
muszka76 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2013 ok podepne vaga dzieki za odp ,myslalem ze uda sie bez kompa ---------- Post dopisany at 15:47 ---------- Poprzedni post napisany at 15:45 ----------
Kixon Opublikowano 13 Stycznia 2013 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Przekręć zapłon , wrzuć wsteczny i posłuchaj czy wszystkie czujniki w zderzaku "cykają "
stiven Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Albo padnięty czujnik albo buzer. Jak kolega powyżej napisał jak włączysz parktronic wszystkie czujniki powinny cykać jak przyłożysz do nich ucho, to najszybszy sposób na ich diagnozę. Jednak komp z vagiem będzie niezbędny jak nie chcesz kasy w błoto wyrzucać. Miałem podobny problem i u mnie winny był tylny buzer (80 PLN w aso).
Marcino87 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Kolego system w ten sposób sygnalizuje jakąś usterkę, najprawdopodobniej któryś z czujników padł. Podłącz vaga i znajdziesz przyczynę. vag Ci powie który bo któryś padł i taki efekt
bojan167 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 ... W ogole nie reaguje na przeszkody tylko miga kontrolka na wylaczniku. O jakiej kontrolce i wyłączniku mowa? A co do działania parktronica, to wypadałoby podpiąć VAG i tam sprawdzić ewentualne błędy oraz działanie poszczególnych czujników. -- Pozdrawiam. Sławek Jeśli jest zamontowany pdc z przodu i z tyłu wtedy jest włącznik z kontrolką nad radiem
steve69 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Jeśli jest zamontowany pdc z przodu i z tyłu wtedy jest włącznik z kontrolką nad radiem Ale ten włącznik jest tylko od przedniego. Tylny układ (a o nim właśnie pisze muszka76) włączany jest za pomocą dźwigni zmiany biegów, więc stąd moje zdziwienie. Chyba, że o czymś nie wiem... -- Pozdrawiam. Sławek
mr.mark1 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Jeśli masz pdc przód i tył i przycisk w środku to możesz nim wyłączyć wszystkie czujniki i na odwrót, możesz włączyć kiedy chcesz przy manewrowaniu.
muszka76 Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Opublikowano 4 Marca 2013 wlaczylem wseczny,przekrecilem zaplon i zaden czujnik nie cyka chyba nie obejdzie sie bez vaga ---------- Post dopisany 04-03-2013 at 15:28 ---------- Poprzedni post napisany 15-01-2013 at 21:31 ---------- podłaczylem vaga i wyskoczyło ze padniety jest lewy tylny czujnik
Rekomendowane odpowiedzi