lukaszwaniek Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Witam Wyczytałem gdzieś na forum (chyba Passata), że aby oryginalna "syrena" głośniej wyła a nie pipała wystarczy zmienić kodowanie na resztę europy. Czy dotyczy się to też A4 B6. Próbowałem wejść w licznik nacisnąłem Recode o próbowałem zmienić zgodnie z tym co podaje strona Ross-Tech, czyli: Coding 00??xx1: Options +00 = 1. K-Number (Europe/USA/Rest of World) +01 = Smaller Fuel Tank Volume (All-Wheel-Drive) +02 = Seatbelt Warning (NAR old - up to 45/2004) +04 = 3. K-Number (Rental Cars) +08 = 2. K-Number (Australia) 00xx?x1: Country 0 = Germany (D) 1 = Rest of World (RoW) 2 = USA (US) 3 = Canada (CAN) 4 = Great Britain (GB) 5 = Japan (JP) 6 = Saudi Arabia 7 = Australia (AUS) 00xxx?1: Seatbelt Warning 0 = No Seatbelt Warning (or NAR old) 3 = Seatbelt Warning USA and Canada (NAR new) ale po pierwsze tam nie ma tyle cyfr a po drugie na końcu nie mam jeden tylko 0. Moje kodowanie to 01000 ?? Próbowałem zmienić, ale nie zapamiętywał.
wrclaguna Opublikowano 16 Stycznia 2013 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Nie ma takiej opcji passat i A4 to inne kodowania
lukaszwaniek Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2013 A dlaczego nie zmienia mi kodowania? Obojętnie co bym nie zmienił to nie zapamiętuje.
Rekomendowane odpowiedzi