lmatys Opublikowano 30 Listopada 2006 Opublikowano 30 Listopada 2006 Witam. Mam dziwny problem z audio. Posiadam 8 glosnikow w aucie + basowy pod tylnia szybko. Od strony kierowcy raz glosniki graja a raz nie...najsmieszniejsze jest to, ze w momencie kiedy nie graja...dam sporo glosniej na chwilke i od razu sie zalaczaja... O co chodzi?!?! ;-)) Pozdrawiam.
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 30 Listopada 2006 Opublikowano 30 Listopada 2006 może po prostu jakiś lut jest lekko przerwany albo kabelek uszkodzony? Raczej niczego poważniejszego bym się nie doszukiwał.
Masaro Opublikowano 30 Listopada 2006 Opublikowano 30 Listopada 2006 Mam ten sam problem, raz gra raz nie ,dam glosniej i jest git....musze podjechac do jakiegos śpeca pewnie jakis drobiazg
dark79 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Opublikowano 1 Grudnia 2006 sprawdzcie przewody i wtyczki od audio
pre_pl Opublikowano 1 Grudnia 2006 Opublikowano 1 Grudnia 2006 drzwi kierowcy są najczęściej otwierane, a więc narażane na zmienne warunki atmosferyczne - wilgość... No i oraz to klapanie samymi drzwiami, na pewno nie pomaga Także pewno coś z głośnikiem, albo połączeniem.
tobi9988 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Opublikowano 1 Grudnia 2006 Miałem to samo w B6. Problem jest jednak trochę bardziej poważny. W B6 jest wada fabryczna polegająca na utlenianiu sie styków w kostce w drzwiach. Objawia się to np. przerywaniem w lewym głośniku. Teoretycznie da się z tym wytrzymać bo faktycznie jak da sie troche głośniej to wszystko przechodzi. Tyle tylko że u mnie kiedyś doszła kolejna usterka. Auto się zaryglowało i nie mozna było go otworzyć. Ponieważ nie posiadam zamków na kluczyk w klamce a zamek klapy bagażnika jest odłączony nie było mi do smiechu kiedy chcieli mnie zabrać do serwisu na lawecie. Awaria samoczynnie po paru godzinach ustapiła... Byłem w serwisie audi i po podłączeniu do komputera okazało sie że właśnie lewe drzwi nie mają pełnej komunikacji po szynie CAN. Elekrtyk powiedział że mam dwie wiązki do wymiany i że bez nowych wiązek tego nie dotknie. Ponieważ Audi nie oddzwaniało w sprawie wiązek stwierdziłem którejś soboty że zobaczę co się dzieje z tymi drzwiami. Dobrałem sie do wiązki która ma wtyczke przy nadwoziu auta. Po wyjęciu część styków odpadła... Nie było więc rady trzeba było wywalić oryginalną wtyczkę i gniazdo i zastapić czymś innym. Parę godzin dłubania i lutowania pomogło :mrgreen: Pomogło również na inne dolegliwości lewych drzwi jak np. nie zawsze otwierające się szyby elektryczne... Tak więc dobieraj się do tego bo przerywający głośnik to dopiero początek...
Rekomendowane odpowiedzi