Skocz do zawartości
IGNOROWANY

odpala i zaraz gaśnie, prośba o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj rano mój avant 2000r nie wyjechał z garażu a mianowicie, odpaliłem auto i zaraz zgasł, kilka prób i nic dalej to samo. Nie świeci kontrolka z immo, probowałem odpalać na różnych kluczykach ale dalej lippa. Fis też czarny i nie zapala się. Próbowałem połączyć się kompem ale nie mógł się połączyć z silnikiem. od czego w tym przypadku zacząć? bezpieczniki sprawdziłem i są ok. jeżeli chodzi o immo to czy jest on w liczniku? zakładam również problem z prądem gdyż ostatnio fotele wolniej zaczeły mi grzać i lusterka nie chcą grzać(bezpieczniki całe). dodam jeszcze że licznik pokazywał rezerwę przy połowie wskaźnika. proszę o pomoc.

Opublikowano

Immo w tym roku masz w zegarach Taki objaw jak podajesz to właśnie jest Immo , musisz posprawdzać przewody a zwłaszcza masowe na słupku lewym koło nóg , zobacz bezpieczniki i przekaźniki czy dobrze siedzą

Opublikowano

Wydaje mi się, że jak by to było immo to jednak kontrolka by się paliła a kolega pisze, że ciemno u niego. Zastanawia mnie ciemny fis i ten żyd przy połowie zbiornika, czy czasem nie masz uwalonego licznika i czasem ropa ci się nie skończyła ??

Opublikowano

Ropa jest na pewno więcej niż 1/3 zbiornika, wskaźnik tak pokazywał od zakupu auta w listopadzie.kontrolki wszystkie świecą oprócz tej z immo, świece gasną, bezpieczniki całe. Ja obstawiam licznik ale może ktoś coś innego wywnioskuje z objawów. Dodam że nic nie wskazywało że coś padnie :)

Opublikowano

Chyba, że kontrolka się od immo nie zapala bo padł :/