Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] regeneracja reflektorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie. mam pewien problem dotyczący oświetlenia, a mianowicie: światla świecą nie tak jak powinny-wydaje mi sie że sa słabo. dowiedzialem się że może pomóc regeneracja odbłyśnika. czy miał ktoś może podobny problem? jeśli tak to proszę o podpowiedź jak sobie z tym poradzić. a może ktoś zlecił regenerację odbłyśnika? nie chciał bym próbować płukania reflektora jakimis miksturami no i nie wchodzi w grę wymiana żarówek na mocniejsze. wolał bym to zlecić firmie która sie tym zajmuje. może ktoś zna taką firmę w woj. dolnośląskim lub lubuskim? pozdrawiam

Opublikowano

Zdemontuj szklo i po prostu umyj.. Nic sie nie stanie.. :th:

Opublikowano

mam lampy oryginalne i nie soczewki

Opublikowano

Znam artystów co od srodka pasta tempo delikatnie czyscza szkła..tylko nie wolno przesadzic,efekt jest całkiem miły dla oka,odbłyski radze nowe.Zreszta lampy nowe całe tez nie sa b.drogie

Opublikowano

własnie dobralem sie do srodka lamp. szkla byly idealnie czyste a odblysnik wyglada jak z fabryki. niestety z ciekawosci zaczalem delikatnie czyscic ten odblask przed odblysnikiem i zaczal sie zcierac. takze pozostalo chyba tylko jechac na regulacje i zamontowanie jakis dobrych zarowek.

Opublikowano

proponuje tobie skoczyc do punktu jakiegos tupu Auto szrot i zakupic drugie lampy,A sprawdziłes Napiecie dochodzące do lamp? Jak jeszcze miałem bmw na soczewkach to słabo swieciły i przez zawilgocona instalacje Napiecie było niskie no i słabiej swiecily...

Opublikowano

Może wystarczy wymiana szkieł reflektora Boscha bo takie masz :mysli:

Nie wolno dotykać czyścić a tym bardziej szorować odblasków !!!

Tylko woda z płynem do mycia a potem wypłukać najlepiej płynem do zmywarek bo nie zostawia śladów wody.Ewentalnie bardzo delikatnie miekką szmatka dotykamy śladów wody.

Opublikowano

TYLKO NIE TEMPO do szkła i odblasków :wallbash: Jest zbyt grubo ziarniste i może zarysować a nie wypolerować !!! Jak już ktoś chce polerowac szkła bo często zachodzą taką "pajęczynką" to papier wodny 2000 potem 2500 a na koniec pasta polerska G3. Było o tym na forum. Co do odblasków to niewiem i wolę nie mieć takich problemów.

Opublikowano

ok.dzieki koledzy za pomoc. dzis bylem na diagnostyce i poprostu podnioslem lampy. teraz kupie jakies dobre żarowki i zobaczymy.