witjacrf Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Witam. Odpalajac teraz samochod i przejezdzajac ok 10 km zauwazylem dziwny problem mianowicie jakby hamulce mi stwardnialy, temperatura na zewnatrz to -4c. Objaw jest taki ze jadac i chcac lekko hamowac musze troszeczke mocniej nacisnac pedal hamulca Nic nie grzebalem przy ukl. Hamulcowym. Wrocilem z uczelni 45km, samochod na daorze postal z 2 godziny no i taki dziwny objaw. Jakies sugestie? Sent from my iPhone using Tapatalk?
spawacz1 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 jeśli w B6 jest podobnie jak w B5 musisz sprawdzić wszystkie cztery zaciski hamulcowe, u mnie było tak samo jak u ciebie pedał hamulcowy stwardniał i się lekko podniósł, tylne zaciski na regulatorach były zapieczone poprzez rdzę do tego jeden klocek był ledwo starty a na drugim zacisku zostały blaszki, wszystkie cztery rozebrałem, wyczyściłem i założyłem nowe uszczelniacze gumowe hamuje tak jak trzeba:naughty:
Dev Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 dwie mozliwosc: - vacuum pompa - woda w serwie
witjacrf Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2013 Jak auto jest wylaczone i pompuue pedal jest twardy hamulec. Jak wlacze silnik pedal opada. Sent from my iPhone using Tapatalk?
Dev Opublikowano 20 Stycznia 2013 Opublikowano 20 Stycznia 2013 to normalny objaw wepnij vakuometr i sprawdz podcisnienie powinno byc minimum -0.9, jezeli jest wyzej to siada vacuum
witjacrf Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2013 Co to vacunmetr? Sent from my iPhone using Tapatalk?
1968ołdi Opublikowano 1 Października 2013 Opublikowano 1 Października 2013 U mnie ruszał się króciec przy pompie vacum bardzo delikatnie jednak po naprawie połączenia podciśnienie wzrosło z -0,6 do -0,9 i nie mam twardego hamulca.
Rekomendowane odpowiedzi