Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pompa paliwa - pilne pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pompa dziala po przykreniu stacyjki ,powinna odrazu dawać paliwo tak ?

Akumulator mi padł naładowałem i auto nie odpala wgl.. Sciaglem wieczko od pompy ,sciaglem wełzyk i po przykreceniu stacyjki nic sie nie dzieje a przy kreceniu rozrusznika pluje paliwem przerywa i slychać powietrze jakby sie zapowietrzał ł z odstepami 1s/5s tak ze plunie.. (paliwo przerwa1s pliwo przerwa5s paliwo przerwa3) tak nie rowno i nie z duzym cisnieniem.

Sprawna pompa napierdziela paliwem odrazu ? po przykreceniu kluczyka na kontrolki czy podczas kreceniu rozrusznikiem ?

Mam rozerwe pratycznie cały czas w baku jest paliwo za 30zł .

Opublikowano

sprawdź przekaźnik pompy paliwa jeżeli masz pompkę w zbiorniku paliwa to włącza się ona dopiero jak rozrusznik chodzi. Nie wiem jaki masz numer u siebie ale jak odkręcisz to ostatni ten z lewej.

Opublikowano

jeżeli raz daje raz nie to ewidętnie szczotki się jużzawieszają możesz spróbować nawalać z pięści w bak od od dołu by odpalić.... ale raczej pompką do wymiany koszt od 60zł za chinola po 300za ori vdo ja płaciłem 200zł za bosch chodzi już 2 rok... 30zł w baku na paliwie to trochę mało... zimą powinno być min miedzy 1/4 a 1/2 przy okazji wymień filtr paliwa

Opublikowano

U mnie pompa się włącza po przekręceniu kluczyka. Jak będziesz jeździł że paliwa będziesz miał w baku za 30zł to co roku będziesz wymieniał pompę

Opublikowano

Tak jak piszą koledzy... pompa siada. A przyczyną jest właśnie mała ilość paliwa, conajmniej pół baku powinieneś wozić. U mnie w ADP pompa paliwa załącza się dopiero po kręceniu rozrusznikiem. Nie kupuj chinoli bo to rozwiązanie na parę miesiecy, zainwestuj w ORI używkę albo nową tylko nie za 100 zł, bosch, vdo takie kupuj jak chcesz aby auto śmigało. I jeśli masz gazownie na pokładzie to polecam zainstalować automatyczny wyłącznik pompki paliwa, na alledrogo możesz kupić za około 40 zł bodajże.

Opublikowano

albo ci syfa zassal i teraz bedziesz mial wieksze problemy niz tylko pompa.

Opublikowano

Jak coś to mam pompe z 1.6 na handel:wink:

Opublikowano
  • Autor

Wyciągłem pompe, sitko było zawolone, dolalem 30litr paliwa i wszystko działa... przy tak malym paliwie wszystkie syfy ciągnął... Jak narazię pompa działa...

Opublikowano

Huh to co Ty lałeś do tej pory ? :)) Hehe tak na poważnie.... ciekawe czy nie zaciągnęła brudu do środka... W takiej konfiguracji filtr paliwka do wymiany asekuracyjnie