Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana poduszek skrzynii A4 b5 1Z. Problem z szarpaniem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :( Przy dodaniu lub odjęciu gazu w mojej A4 czuć mocne jedno szarpnięcie, jak trzymam ręką to cały lewarek skrzynii skacze wraz z tym szarpnięciem w związku z czym chciałbym wymienić poduszki skrzynii w mojej a4 (silnika już wymieniałem) . Proszę o podpowiedź ile ich jest czy jedna czy dwie i jakie najlepiej kupić. Jak wyglądają bo zamówiłbym na allegro i zabierał się za wymianę. POZDRAWIAM i DZIĘKUJĘ

Opublikowano

kup sobie ori lemfprdera

Opublikowano

kolego miałem te same objawy i wymiana obu dwóch poduszek mi nie pomogła, ale spróbuj może ci się uda :)napisz jak ci objawy znikną

Opublikowano

Napisałeś że miałeś :) a u Ciebie co było przyczyną ?

---------- Post dopisany 28-01-2013 at 19:20 ---------- Poprzedni post napisany 27-01-2013 at 20:19 ----------

Panowie poduszki juz przyszly. teraz mam takie pytanie odnosnie ich wymiany. czy cos jest potrzebne poza kanalem i narzedziami. wiem ze to glupio brzmi ale chodzi mi o cos typu do podtrzymania skrzynii. na co zwracac uwage zeby wszystko poszlo szybko i sprawnie. z gory dziekuje za odpowiedz.

Opublikowano
Napisałeś że miałeś :) a u Ciebie co było przyczyną ?

---------- Post dopisany 28-01-2013 at 19:20 ---------- Poprzedni post napisany 27-01-2013 at 20:19 ----------

Panowie poduszki juz przyszly. teraz mam takie pytanie odnosnie ich wymiany. czy cos jest potrzebne poza kanalem i narzedziami. wiem ze to glupio brzmi ale chodzi mi o cos typu do podtrzymania skrzynii. na co zwracac uwage zeby wszystko poszlo szybko i sprawnie. z gory dziekuje za odpowiedz.

kanal i klucz 13 badz 15 do odkrecenia, do wymiany nic nie potrzebujesz, tylko wymien je naprzemiennie, bo jak zdejmiesz obie na raz to ciezko bedzie ci wsadzic nowe

jak obydwie nowe beda na miejscu, lekko je skrec, przejedz pare metrow zeby skrzynia sie ulozyla i wtedy dokrec mocniej

Opublikowano

Kolego jak jesteś zainteresowany to mam 2 poduszki z lema miałem je na ucie przez 5 dni, bo wymieniłem na centralna b6, reszta na PW jak chcesz

Opublikowano
Kolego jak jesteś zainteresowany to mam 2 poduszki z lema miałem je na ucie przez 5 dni, bo wymieniłem na centralna b6, reszta na PW jak chcesz

Dzięki za informację, lecz jak napisałem 3 posty wyżej poduszki już kupiłem :)

---------- Post dopisany 31-01-2013 at 22:51 ---------- Poprzedni post napisany 29-01-2013 at 11:54 ----------

wymienilem poduszki lecz dalej szarpie. Tyle ze odrazu dokrecilem poduszki skrzyni gdyz musiakem udostepnic kanal. byc moze nie ustawily sie dobrze. jak uwazacie?

Opublikowano

Sprawdź poduszkę która jest za chłodnica, poduszkę silnika, jest ona w takiej aluminiowej ramce na 3 śruby, poluzuj je, niech druga osoba ściągnie ramkę z poducha max w dół a ty w tym czasie skręć wszystko spowrotem, powinno być lepiej

Wystukane z Pegasusa