SowaBezOka Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Witam Jutro oddaje auto do naprawy poniewaz ubywa plynu chlodniczego i jesli sie okaze powazna awaria to czy mojego 1Zta bede mogl wymienic na AWX, AVF lub AFN bez zmiany podzespolow? Na przyklad skoro do 1Zta mozna wrzucic kolektor z turbo od AWXa to czy zadziala to w druga strone? To samo tyczy sie skrzyni biegow, alternotra, rozrusznika, sprzegla i innych rzeczy ktore moglyby pozostac. Prosze o odpowiedz
fulki Opublikowano 27 Stycznia 2013 Opublikowano 27 Stycznia 2013 avf i awx to silniki na pd avn nie więc z avn będzie mniej rzezania podzespoły do avn powinny pasowac jesli sie skusisz na awx lub avf to koszty nie małe
SowaBezOka Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2013 @fulki, a jakbym zdecydowal sie na AVF to jest mozliwosc pozostawienia skrzyni biegow oraz kolektora ssacego wraz z turbina z 1Z?
Lukasz_N Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 AVF ma zmienna geometrie, a 1Z nie. Wiec nie bedzie to chodzic. Mozna by sie w rzezbe pobawic jak ktos sie juz bardzo uprze. Poza tym 1Z ma mniejsza suszarke niz AVF, wiec to bez sensu jest taka akcja Koledzy juz wkladali do B5 PD-ki. Poszukaj i popytaj: http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-swap-silnika-1-9tdi-90ps-ahu-1-9tdi-131ps-avf-skrzyni-6-biegow-61467/ http://a4-klub.pl/silniki-diesla-29/all-b5-swap-silnika-prosilbym-pomoc-119988/ http://a4-klub.pl/turbo-chiptuning-tuning-mechaniczny-15/all-b5-swap-awx-avf-b5-przygotowanie-193852/
fulki Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 widzisz ile z tym pracy? kasa też nie mała proponuje ci podleczyc twojego sprzedac i kupić b6 z awx lub avf dużej różnicy w kosztak nie będzie a bedziesz miał b6;)
Jarek882 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Według mnie się to nie opłaca. Albo wpakować kase w tego i zrobic remont generalny i jeździć jeszcze pare lat lub opylić na części dołożyć i kupić b6
Tommy Gun Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Jestem zdania że jak coś się rozkraczy to zmieniać ale na lepsze Też miałem 1z, super autko i wogóle, ale ilość przeróbek, żeby zmienić choćby sterowanie turbo, zniechęciła mnie i kupiłem afn.
fulki Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 dokładnie tak a obstawiam uszczelke pod głowicą to nie są aż takie koszty a zamienic to na awx lub avf nie wiem czy 5 000 zł wystarczy sam slupek bez osprzetu kosztuje koło 1 500 zł a gdzie turbo i reszta
Kowi87 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 5koła wystarczy spokojnie, nawet moc dłubnie ponad serie za tą kwote:whistling: kwestia tylko kupić kompletny silnik a nie rozdrabniać sie na poszczególne cześci. np. z passata
SowaBezOka Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2013 Panowie. Akcja spalila na panewce. Poszedl krociec od plynu chlodniczego. Cale szczescie.
Rekomendowane odpowiedzi