Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czujnik parkowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem z czujnikiem parkowania. Po wbiciu wstecznego jest pikanie około 5 sek. Czujniki nie reagują na przeszkodę. Słuchałem czy czujniki cykają- to jeden z nich nie cyka. Czy to oznacza że jest padnięty czy może jakiś błąd w komputerze. dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Najlepiej bylo by podpiąć VAG-a i zobaczyć jakie sa błędy. Bo zakładam, że system parkowania ori???

Opublikowano

Tak oryginalny system.. auto nie dawno kupiłem i według sprzedającego paktronik działał tylko miał malowany tylni zderzak i po tym malowaniu przestał działać.. to mogli coś zepsuć.. kabel podłączony bo udało mi się zobaczyć.

Opublikowano

Podepnij Vag'a i sprawdz bledy,po samym malowaniu nic nie powinno sie stac,ja swoje malowalem i dzialaja.

Opublikowano

01547-Czujnik systemu pomocy przy parkowaniu; tylny prawy środkowy (G205). Zwarcie z masą.

Opublikowano

Aby wyciągnąć czujnik parkowania i sprawdzić zwarcie potrzebne jest ściąganie zderzaka czy można wyciągnąć czujnik bez demontażu ?

Czy to zwarcie będzie na czujniku czy może być gdzieś indziej?

Opublikowano

Ja Ci radze kupić czujnik z końcówką b takie masz ori , na forum kolega za 99 zł sprzedaje nowe. Wtedy musisz ściągnąć zderzak, i wymienić bo jak się okaże , że masz padniety czujnik , a nie będziesz miał w zapasie to 2 razy rozbierać nie warto. Przerabialem to u siebie.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2