Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tuning podzespołów komputera: czyli nasze sugestie, porady, testy i porównania.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, H4mm3R napisał:

Jedynie co mi jeszcze na myśl przychodzi to zmiana w bios z AC97 na HD

Wysłane z OP3T

2 minuty temu, Krumak napisał:

A jakie głośniki? Do tej pory dźwięk działał, czy coś zmieniałeś w sprzęcie??

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Szukałem takiej zmiany w biosie ale nie mogę znaleźć, jest tylko włącz/wyłącz.
Głośniki Creative 5.1, słuchawki zwykłe z mikrofonem i to na pewno działa bo sprawdzane na innym komputerze.
Płytę kupiłem używkę ale sprzedawca twierdzi że u niego wszystko działało.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy ktos moze mi powiedziec czy zmiana monitora z 60hz na 144hz jest warta tych pieniedzy i czuć tą zmiane?

Opublikowano
W dniu 3/19/2018 o 11:48, Kasjan napisał:

Czy ktos moze mi powiedziec czy zmiana monitora z 60hz na 144hz jest warta tych pieniedzy i czuć tą zmiane?

a masz kartę graficzną, która osiąga więcej niż 60fps w grach przy max detalach? ;)

bo to w zasadzie tylko o to chodzi. Odświeżanie statycznej strony na ekranie LED/LCD dla oka będzie takie samo... dopiero w grach, w których się dużo dzieje (dużo == ponad 60fps) będziesz widział super "płynność" ekranu...

Inna sparawa, że ten ekran 140Hz może być nowszy/mieć lepsze parametry/więcej "czarnego" od Twojego starego 60Hz...  

Opublikowano

Mam obecnie gtx1060 6gb i w sumie przez obecna sytuacje na rynku kart graficznych to nie zamieniam zmienic. Ogolnie poczytalem o tym i jestem zdecydowany na 144hz teraz tylko jaką matryce wybrać hmmm....

Opublikowano
4 minuty temu, Kasjan napisał:

Mam obecnie gtx1060 6gb i w sumie przez obecna sytuacje na rynku kart graficznych to nie zamieniam zmienic. Ogolnie poczytalem o tym i jestem zdecydowany na 144hz teraz tylko jaką matryce wybrać hmmm....

Jest różnica, nie tylko w grach. Nawet przewijanie stron w przeglądarce jest płynniejsze. Matryca to tylko IPS. Ile cali i jaka rozdzielczość Cię interesuje? 

Opublikowano

U siebie mam i polecam https://www.x-kom.pl/p/318096-monitor-led-27-289-aoc-agon-ag271qg.html
Jedyny minus to backlighting który może być mniejszy lub większy w zależności od sztuki. Jeśli do oglądania filmów masz TV, a nie monitor to backlighting nie będzie Ci przeszkadzać. 

Opublikowano

Tylko jak cos 27” a rozdzielczosc to 1920x1080 wystarczy. G-sync obowiązkowo? Czy zbedne?

Spoko jest ten monitor co podeslales linka a wiesz moze czym rozni sie wersja z „x” na końcu? Jest sporo tańsza.

Opublikowano
2 godziny temu, Kasjan napisał:

Tylko jak cos 27” a rozdzielczosc to 1920x1080 wystarczy. G-sync obowiązkowo? Czy zbedne?

Spoko jest ten monitor co podeslales linka a wiesz moze czym rozni sie wersja z „x” na końcu? Jest sporo tańsza.

G-sync w 2K na pewno się przydaje. To mój pierwszy taki monitor więc ciężo mi porównać do 11-letniego HP w fullHD.

X jest tańszy bo gorsza matryca i wsparcie dla Free-sync. AMD ma to do siebie że karty są droższe, a monitory z Free-sync tańsze. Pytanie co wymieniasz częściej ;)

Porównaj sobie w necie IPS do TN, moim zdanie warto dopłacić.

1480185805057.png

Opublikowano

Podzielone są opinie w internecie, monitor ma mi służyć tylko i wyłącznie do gier. Ale chyba jednak na IPS sie zdecyduje.

Opublikowano

Jak ze wszystkim, za jakość się płaci. Więc bez powodu IPS nie jest droższe. 

Opublikowano

Namówiłeś :P choć nie powiem że znacząco przekroczyłem budżet na zakup monitora ale z tego co sie naczytałem to bedzie warto :)

Opublikowano
59 minut temu, Kasjan napisał:

Namówiłeś :P choć nie powiem że znacząco przekroczyłem budżet na zakup monitora ale z tego co sie naczytałem to bedzie warto :)

Nie pożałujesz ;) I znów możemy grać w PUBG :decayed:

Opublikowano
7 minut temu, Krumak napisał:

Panowie czy miał ktoś styczność z monitorem ACER PREDATOR XB271HUbmiprz??

https://www.morele.net/monitor-acer-predator-xb271hubmiprz-um-hx1ee-005-835341/

To samo co ten AOC którego poleciłem Kasjanowi. 

Opublikowano
12 minut temu, H4mm3R napisał:

To samo co ten AOC którego poleciłem Kasjanowi. 

A porównanie ACER vs. AOC? Lepsze opinie ma chyba ten pierwszy. Duża jest różnica po przesiadce na 144Hz?

Opublikowano

Gdzieś ktoś kiedyś pisał że AOC bierze matryce od Acera i dlatego Acer ma niby nowsze matryce. Ja to jestem bardzo zadowolony z AOC. Jest różnica w 144Hz i dużo Gsync daje. Zero rozmyć.

Wysłane z 1+3T

Opublikowano

A te monitory posiadają HDR?Nadają się pod konsolę?

Wysłane z S8

Opublikowano
Gdzieś ktoś kiedyś pisał że AOC bierze matryce od Acera i dlatego Acer ma niby nowsze matryce. Ja to jestem bardzo zadowolony z AOC. Jest różnica w 144Hz i dużo Gsync daje. Zero rozmyć.

Wysłane z 1+3T

Wybrałem Acera [emoji4]

Wysłane z mojego Galaxy S9+ przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 27.03.2018 o 21:19, H4mm3R napisał:

Będzie Pan zadowolony :thumbup1:

I Predator na pokładzie. Granie na tym monitorze nabrało nowego wymiaru

2018-03-29_16.28.47.jpg