Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tuning podzespołów komputera: czyli nasze sugestie, porady, testy i porównania.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano
3 minuty temu, Onyks napisał:

Liczyłeś ile by to wyszło jakbyś sam złożył komputer na takich podzespołach? 

Opublikowano

Nie liczylem. Z komputerow to znam sie jedynie na grach :) Ten pierwszy zestaw został wypuszczony na 15 lecie xkomu wiec pewnie powinien być opłacalny :) Będę miał chwile to porównam ceny podzespołów ale liczyłem właśnie na Ciebie bo widzę,  że ogarniasz temat i wiesz co po ile chodzi.

Edytowane przez Onyks

Opublikowano
17 minut temu, Onyks napisał:

Nie liczylem. Z komputerow to znam sie jedynie na grach :) Ten pierwszy zestaw został wypuszczony na 15 lecie xkomu wiec pewnie powinien być opłacalny :) Będę miał chwile to porównam ceny podzespołów ale liczyłem właśnie na Ciebie bo widzę,  że ogarniasz temat i wiesz co po ile chodzi.

Na pierwszy rzut oka, cały zestaw wygląda na opłacalny ale warto zsumować taki zestaw w innych sklepach. X-kom ostatnio poniósł ceny w stosunku do konkurencji ale za to nie robi problemów w przypadku reklamacji. Więc trzeba przeliczyć co się bardziej opłaca.

Opublikowano
4 godziny temu, Onyks napisał:

Napisz jaki budżet i coś sie złoży. Gotowe zestawy (tym bardziej na okazje typu 15lecie) to nie najlepszy pomysł.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mały update :decayed:

Zostało mi trochę gratów ze starej obudowy i sama obudowa corsair 760T, wiatraczki 140mm, DDR4 G.Skill 3400MHz 32GB, ROG Front Base, Chłodnica EK CE 280...

IMG_20171210_142949 (2) (Kopiowanie).jpg

IMG_20171210_143001 (2) (Kopiowanie).jpg

IMG_20171210_143014 (2) (Kopiowanie).jpg

Opublikowano

Wreszcie CS nie będzie Ci przycinał :decayed: Kosmos maszyna :wink:

Edytowane przez Onyks

Opublikowano

Teraz ciśniemy w PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS i Escape from Tarkov, jak co to zapraszam ;) Thx :decayed:

Opublikowano

Jak tylko nabede nowy komp ;)

Opublikowano

zaczął mi się przegrzewać proc (i7 6700k), niby w kiku miejscach widzę opinie o tym, że te procki jednak mają się czym grzać (90W), ale u mnie temperatura była ponad 60 stopni przy zerowym użyciu, a jakiekolwiek stress testy owocowały skokiem do 100stopni w ciągu kilkunastu sekund... (i przeważnie zwis). Od razu pierwsze podejrzenie na układ chłodzenia - mam taki zamknięty układ wodny. Jedna rura do połowy gorąca, druga zimna, chłodnica nawet lekko nie ciepła - nic - ewidentnie woda wyparowała albo się zapowietrzył - pompa działa, bo ją słychać. Woda też jest - coś chlupie, ale całość wydaje się podejrzanie lekka... Gwarancja oczywiście się skończyła w ub. tygodniu, więc na szybko w celu sprawdzenia zainstalowałem jakiegoś najprostszego coolermastera evo 212 i problem zniknął. Inna sprawa, że na czas dostarczenia zastępczego, działałem na 1 corze przy zredukowanej prędkości i nie grzało się powyżej 40 stopni, czyli OK.

Teraz pytanie co z takim blokiem wodnym zrobić? Da się jakoś uzupełnić chłodziwo/odpowietrzyć w takim czymś? Czy to jednorazówka?

Opublikowano
2 godziny temu, was002 napisał:

zaczął mi się przegrzewać proc (i7 6700k), niby w kiku miejscach widzę opinie o tym, że te procki jednak mają się czym grzać (90W), ale u mnie temperatura była ponad 60 stopni przy zerowym użyciu, a jakiekolwiek stress testy owocowały skokiem do 100stopni w ciągu kilkunastu sekund... (i przeważnie zwis). Od razu pierwsze podejrzenie na układ chłodzenia - mam taki zamknięty układ wodny. Jedna rura do połowy gorąca, druga zimna, chłodnica nawet lekko nie ciepła - nic - ewidentnie woda wyparowała albo się zapowietrzył - pompa działa, bo ją słychać. Woda też jest - coś chlupie, ale całość wydaje się podejrzanie lekka... Gwarancja oczywiście się skończyła w ub. tygodniu, więc na szybko w celu sprawdzenia zainstalowałem jakiegoś najprostszego coolermastera evo 212 i problem zniknął. Inna sprawa, że na czas dostarczenia zastępczego, działałem na 1 corze przy zredukowanej prędkości i nie grzało się powyżej 40 stopni, czyli OK.

Teraz pytanie co z takim blokiem wodnym zrobić? Da się jakoś uzupełnić chłodziwo/odpowietrzyć w takim czymś? Czy to jednorazówka?

Jakiej firmy? model? Na moje oko padła pompa...

Opublikowano
7 godzin temu, H4mm3R napisał:

Jakiej firmy? model? Na moje oko padła pompa...

na moje zabrakło wody/wyparowała, bo jednak słychać jak "chlupie" (możliwe?). Model: http://www.raidmax.com/cooling_cobra240.html Szkoda mi tego rozbierać bo wygląda to na nierozbieralne, ale w końcu to guma na plastikowych krućcach, powinno się dać jakoś...

Opublikowano
2 godziny temu, was002 napisał:

na moje zabrakło wody/wyparowała, bo jednak słychać jak "chlupie" (możliwe?). Model: http://www.raidmax.com/cooling_cobra240.html Szkoda mi tego rozbierać bo wygląda to na nierozbieralne, ale w końcu to guma na plastikowych krućcach, powinno się dać jakoś...

Tam jest specjalny płyn i on tak szybko nie paruje. Chyba że używasz tego chłodzenia dłuższy czas. To mi wygląda na miejsce na dolewki...

raidmax-cobra-240-liquid-cpu-cooler.jpg

Opublikowano

Non stop od równo roku działał w temperaturach dość wysokich (często jak mnie nie ma w domu to w pokoju jest 35-38 stopni), nie mam tego krućca... kurde... fabryka poprawiła model. Mój wygląda tak:

image.php?dm=TEFS

Poszukam jakichś metalowych/plastikowych złączek 8-10mm w sklepach akwarystycznych i przetnę jedną rurę na pół... nie będę ryzykował rozbierania króćców na wypadek jakby były sklejone, żeby tego nie rozpierniczyć... Może się uda odratować.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

MSI GTX1080TI Gaming X Trio, ależ to tu trudno teraz dostać (bo elektryczność tania).

image.php?dm=7ZB8 image.php?dm=KTQ1

Ledwo upchnąłem w obudowie... porównanie do MSI 1070 piętro wyżej (po lewej) i do normalnego 1080TI (po prawej) - jest różnica... tylko bez sensu. Ciekawostka - normalny Gaming X (dwa wentylatory) kręci się spokojnie ponad 200MHz na rdzeniu, 400 pamięć... Tego bydlaka tylko dotknę powyżej 50MHz i mam piękny zwis... Nie warto, kurde... A moja ulubiona ostatnio gra (cities skyline) działa praktycznie tak samo na 1070 i 1080TI... różnica niewyczuwalna w 3.5K ;)

Edytowane przez was002

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam pytanie dla bardziej zaawansowanych. Nie mam dźwięku w stacjonarnym z zintegrowanej dźwiękówki. System to win7 64, normalnie wykrywa sprzęt, sterowniki sie instalują, po instalacji wykrywa że podłączam głośniki itd. Gdy odtwarzam dźwięk to też jest wykrywany i jest taka zielona pionowa kreska po najechaniu na ikonę głośnika w prawym dolnym rogu paska. A w głośnikach cisza, testowane tez na słuchawkach, oczywiście głośniki i słuchawki sprawne. Nie mam front panelu, gniazdo f-audio bez zworek, za zworkami na 5-6 i 9-10 tez nie działa. Nie mam juz pomysłów i chyba obstawiam płytę główną. Co myślicie o tym?

Opublikowano
9 minut temu, H4mm3R napisał:

W dobre zielone gniazdo wpinasz te słuchawki/głośniki?

To to chyba oczywiste. Słuchawki w zielone a głośniki mam 5.1 i tez w odpowiednie gniazda i odpowiednio menedżer realtek to wykrywa.

Bez_tytułu.jpg

Edytowane przez YOGI3000

Opublikowano

Jedynie co mi jeszcze na myśl przychodzi to zmiana w bios z AC97 na HD

Wysłane z OP3T

Opublikowano

A jakie głośniki? Do tej pory dźwięk działał, czy coś zmieniałeś w sprzęcie??

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk