Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Dławi sie / Gaśnie na ciepłym silniku na luzie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Mam trochę dziwny problem z moim A4 B5 ARG. Na zimnym silniku jest wszystko jak najbardziej ok. Natomiast po przejechaniu ok 10-15 km z pracy, idę sobie do domu, mija około godzina i chce gdzieś jechać, to Audi potrafi się tak dławić, że nie mogę ruszyć z miejsca, muszę dać na prawdę dużo gazu żeby mi nie zgasł, ale najczęściej zdarza się tak, że przejadę parę metrów od domu i po prostu po wysprzęgleniu potrafi zgasnąć lub też opaść z obrotów na około 500/min. Dodam że po przejechaniu około kilometra- dwóch wszystko się stabilizuje.. Świece mam nowe, filtry były zmieniane, nawet uszczelka pod pokrywą zaworów bo trochę mi ją uciekało. Mam instalacje LPG Stag 4, wtryski Reg Fast, Reduktor AC-R01. Gazownik wprowadził jakieś poprawki ale nie widzę poprawy. Gdzie mam szukać przyczyny? Ten problem zaczął się stosunkowo niedawno i po założeniu instalacji LPG. Nie mam zadnych problemów z mocą.

Opublikowano

To do gazmena i niech poprawia to co spartolił , ustawiał mapę podczas jazdy ? dobrze by było vaga podpiąć.

Opublikowano

No wlaśnie z gazem wydaje sie wszystko OK, raz ten problem wystąpił na benzynie, co mnie zadziwiło.

Edit: Auto już działa jak należy, winnym był przepływomierz.