g0g0 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Witam Posiadam A4 b7 3.0 TDI, samochod stoi na dworzu caly czas. Dzisiaj bylo -15. Przyjechalem po pracy do domu wysiadlem na chwile przed brama, wylaczylem silnik i pozniej samochod nie odpalil.Z tego co czytalem BKN czesto ma przyciecia rozrusznika i wlasnie w tak bylo o u mnie i przy takim przycieciu juz nie odpalil. Nie odpalil takze od drugiego samochodu. Sprawdzalem napiecie na akumulatorze to jest ok 12,2V przy podlaczeniu prostownika prad ladowania jest ok 10A, po 2 godzinach spada do 5A, ale przy probie odpalenia odrazu wskazuje 10A. Rozrusznik ani drgnie, slychac tylko pompe paliwa. Co ciekawe swiatelka w srodku, xenony nie przygasaja. Samochod jezdził na bardzo krotkich odcinkach ok 3km, nieczesto na podgrzewanych siedzeniach , nadmuchu. Akumulator ma 7 lat. Martwi mnie ze po 2 godzinach nawet troche nie sproboje zakrecic. Dopiero jutro bede mogł podjechac kupic akumulator. Pytanie czy to on moze byc przyczyna? Czy po przekreceniu kluczyka ikonka akumulatora swieci sie caly czas? Pozdrawiam G0G0
wojtek79 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Rozrusznik ani drgnie, slychac tylko pompe paliwa. ----- Dopiero jutro bede mogł podjechac kupic akumulator. Pozdrawiam Myślę że trzeba zająć się rozrusznikiem, skoro nie odpalił z innego samochodu to co ci da nowy akumulator jak rozrusznik się nie odzywa?
bin85 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Jeżeli przy próbie odpalenie światła nie przygasają to znaczy że rozrusznik w ogóle nie pobiera prądu, do sprawdzenie zasilanie i sterownie rozrusznika jak i on sam.
g0g0 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2013 Rozrusznik spalony doszczętnie. Dziekuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi