Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Maglownica - tłumik drgań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pytanie:

Czy maglownica z tłumikiem drgań z Audi A4 B5 2.5 TDI będzie pasowała do Audi A4 B5 1.9 TDI AFN gdzie fabrycznie zamontowano maglownicę bez tłumika drgań?

Czy warto kupić maglownicę z tłumikiem drgań? Czy jest lepsza i mniej awaryjna od maglownicy bez tłumika?

Jakie są tego konsekwencje? - np czy drążki kierownicze są droższe? Czy podejdą te same końcówki drążków kierowniczych?

Pozdrawiam.

---------- Post dopisany at 12:01 ---------- Poprzedni post napisany at 11:34 ----------

Podaję nr części: 8D1 422 071 F - czy podejdzie do mojej A4 B5 AFN?

Opublikowano

a ja podpinam się pod pytanie, ale z tym, że ja mam A4 1.9 TDi AFN 1999r i czy podejdzie do mnie maglownica z A4 2.5 TDi też już po pełnym lifcie o numerach : 8D1 422 072 P i jeszcze taki numer ZF0 7852 974 529

z góry wielkie dzięki za odpowiedź ;)

Opublikowano
  • Autor

I może ktoś wie jak sprawdzić czy jest to wersja europejska?

Opublikowano

byl niedawno taki temat i bodajze chlopaki pisali ze wszystko pasuje, poszukajcie:hi:

Opublikowano

u kumpla w pasku AFN zmieniałem i pasuje bez problemu od 2,5 z audi,

Opublikowano
  • Autor

U mnie też pasuje model maglownicy z A4 B5 quattro 2,5 TDI do A4 B5 Avant 1,9 TDI AFN. Dodatkowo miałem maglownicę KOYO a założyłem ZF i bez problemu pasuje.

Opublikowano

Maglownice z audi a4 b5 od 1994-2001 i passatów b5 od 1996-2005 są takie same, znaczy pasują zamiennie czy jak to nazwać, nie ma znaczenia czy KOYO czy ZF czy z tłumikiem drgań czy bez. Ten tłumik to tylko taki dodatek i posiadanie go nie wiąże się z jakimś problemem czy coś.

Opublikowano

z doświadczenia wiem że ZF są lepsze a tlumnik drgań,ogólnie magiel od 2,5 jest lepszy bo tak w d*pę nie dostaje przy dużych kołach

Opublikowano
  • Autor

Ja wymieniłem maglownicę na używkę miałem KOYO bez tłumika drgań założyłem ZF z tłumikiem. Niestety luzy też są. Dużo mniejsze jak w mojej starej ale podczas jazdy po dołkach odczuwam stukanie w okolicy nóg... Zawieszenie mam lux autkiem się jedzie fajnie, tylko jeszcze ten magiel mnie nerwowo wykańcza. Nie wiem czy nie lepiej było kupić jakiejś nowej maglownicy. Tylko czy oryginały w przystępnej cenie są dostępne na rynku?

Opublikowano

są firmy które zajmują się renowacją maglownic,cena nowej na pewno powala na kolana,kolego ja bym szukał dobrej używki z pewnych rąk,jak będziesz szukał to ściągnij gumki te harmonijkowe i zobacz czy tam sucho jest bo jeśli zaczyna się pocić to odpuść sobie

• 4 lata później...
Opublikowano

Panowie A kto mi powie po co jest druga sruba N maglownicy od 2.5 Tdi ? Jeden jest od kasowania luzu a druga ?  przez pomyłkę dokrecilem ta druga bo myslalem ze jest od luzu ale od luzu jest ta na dole . Ktos wie ???