Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie świeci się wnętrze po otwarciu drzwi oraz po wyjeciu kluczyka ze stacyjki.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) mam nastepujący problem w mojej audi a mianowicie przestało mi się świecic wnętrze po otwarciu drzwi lub otwarciu centralnym zamkiem z pilota lub po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Wie ktoś co może być przyczyną tej usterki lub który przewód od pompki centralnego odpowiada za oświetlanie gdyz byc moze sie gdzieś przerwal. Podsufitka swieci jesli wlacze ja na swiecenie przelacznikiem. Prosze o pomoc. Z gory dziekuje.

Opublikowano

Prawdopodobnie problem jest na podłodze tylnego prawego pasażera. Trzeba dostać się pod tapicerkę podłogi i tam jest połączenie uszkodzone. Odszukaj 5 kabelków które się łączą razem i są zaizolowane. Usuń tą izolację, zastrugaj te 5 kabelków, połącz na nowo i ponownie zaizoluj.

Nie wiem z którego roku jest Twoja B5, podobno w młodszych B5 to połączenie zostało przeniesione pod tylną kanapę ale nie jestem pewien. U mnie jest pod podłogą.

Opublikowano

Audi mam z grudnia 1995 roku. Będe szukał po weekendzie. Zdam relacje czy pomogło. Dzięki. Ma ktoś może jeszcze jakieś pomysły bo jak będe rozbierał to już bym szukał na wszystkie sposoby jak będe to rozbierał :) Z góry dziękuję.

Opublikowano

U mnie w B5 też się tak zadziało jakiś czas temu, ale nigdy nie ma czasu tego poszukać. Jak znajdziesz u siebie to napisz gdzie był problem to może się zbiorę i tez to naprawię:wink:

Opublikowano

lasken No to na bank masz to połączenie na podłodze pod tapicerką. Naprawiałem to połączenie w dwóch A4 z 95roku i w obu przypadkach pomogło.

Opublikowano

Tylko teraz pytanie czy w polifcie też jest na podłodze czy pod tylną kanapą to połączenie.

Opublikowano

Ściąg kanapę i porozglądaj się, jak nie ma to pewnie jest na podłodze.

Opublikowano

No może teraz w weekend się za to wezmę.