Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silnik gaśnie gdy wrzucam 2 bieg max obrotów i puszczam gaz, problem z odpaleniem. A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem. Mianowicie startuję z pierwszego biegu gaz do podłogi wrzucam 2 bieg max obrotów i puszczam gaz nagle samochód gaśnie. Muszę się troche nakręcić żeby odpalił. Jakby pompa za mało paliwa podawała. W normalnej jeździe jest wszystko w pożądku. Filtry wszystkie wymienione. Co może być nie tak?. Nie bardzo mogę dać logi bo nie mam garażu. Z góry dziekuję.

Opublikowano
  • Autor

Chodziło mi o vag-a. czy może wiesz w czym tkwi problem?

Opublikowano
  • Autor

nietety ale wszystko jest ok. Tam jest czysto.

Opublikowano

a jak jeździsz powoli to jest ok??

---------- Post dopisany at 21:27 ---------- Poprzedni post napisany at 21:25 ----------

przewody mogą być gdzieś pęknięte przy pompie bo kiedyś miałem taką sytuację i prześwietlałem wszystko, odkręciłem przewód główny od pompy i okazało się że opaska przecięła go od spodu

Opublikowano

Miałem to samo w silniku ajm - szukalem z mechanikiem na wszystkie sposoby wszystko bylo niby ok - objaw ustapił po wlaniu motor doctor - moze to zbieg okolicznosci albo ten doctor faktycznie uzdrowil moja furmanke ;)

Opublikowano

pojedź gdzieś na komputer(KTS,VAG...obojetnie) aby zobaczyc czy w ogole beda jakies błedy zapisane... ten silnik gasnie całkowicie jakby go z gluczyka wyłaczył czy zaczyna jakby nierówno pracowac i gasnie...??

Opublikowano

coś mi sie wydaje, ze wieszają sie popychacze zaworów przy ostrym bucie.

Opublikowano
  • Autor

Tak jak jeżdzę powoli to wszystko jest ok. No wlasnie gasnie calkowicie i jest problem z odpaleniem. Musze trzymac gaz na max żeby go odpalić tak jakby nie dostawał ropki. Dzisiaj albo jutro podłączę pod komputer.

Opublikowano

Wygląda na problem z wydajnością zasilania w paliwo, kiedy ostatnio wymieniałeś filtr paliwa ?

Może przytkany smok w zbiorniku ?

Opublikowano

Podlacz go na krotko i zobacz, czy bedzie taki sam objaw. No i przede wszystkim popraw temat tego watku, bo tu wiekszosc ma problem ze swoja A4 :wink:

Opublikowano
  • Autor

Ok. Wszystko posprawdzam na dniach. Filtr Paliwa nowy. Zrobiłem przeszczep z golfa 3 bo od audi główka nie ma czesto szczelności. A jak mam temat nazwac bo nie mam pomysłów.

Opublikowano
A jak mam temat nazwac bo nie mam pomysłów.

:facepalm::doh:

Przeczytaj regulamin forum, to bedziesz juz wiedzial :whistling:

19. Pytania i wypowiedzi formujemy w ten sposób, aby temat oddał poprawnie zawartość Twojej wiadomości oraz sens tego, co chcesz przekazać. Napisz tak żeby inny użytkownicy nie tracili czasu na zastanawianie się o co Tobie chodzi. Pamiętaj, że pomoże to w przyszłości innym użytkownikom na szybkie znalezienie informacji ich interesujących. Nie zadajemy pytań typu: „Mam problem", „Czy wiecie ?" itd.

UWAGA!!!

Posty z tematami typu: „Mam problem", „Czy wiecie ?" itd. mogą być natychmiast usuwane lub przenoszone w odpowiednie miejsce przez Zarząd Klubu. Jeżeli sytuacja będzie się powtarzała, użytkownik może otrzymać OSTRZEŻENIE.

Opublikowano
  • Autor

Błędy:

00625 - Vehicle Speed Signal

27-00 - Implausible Signal

00575 - Intake Manifold Pressure

17-10 - Control Difference - Intermittent - turbina była czyszczona 2 msc temu i było wszystko w pożądku.

2 Faults Found:

01367 - Central Locking Pump Run Time Exceeded (Likely Leak)

35-00 - -

00991 - Interior Lights

28-00 - Short to B+

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie wszystkie rurki są nowe. Wymieniałem jak czyściłem turbinę. W tym tyg. sprobuję podłączyc na krótko. Może cos sie przytkało. Tylko dlaczego przy normalnej jeździe wszystko jest w pożądku.;/

Opublikowano
  • Autor

No na spokojnie tak jak sie jeździ na codzień. Delikatnie i oszczędnie.