Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Czerwony Szatan - Ksiadz i S4 :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Z bliska troszkę widać że są ryski, niestety. Ale za tą cene, nie ma co płakać.

Ale muszę napisać że nieco lepiej leży w łapie, to chyba przez te wcięcia pod samą gałką ;-)

Opublikowano

doszedłeś już do ładu z gazem?? bardzo zmieniałeś po tym jak Krzysiek Ci ustawił? czy Ty wydech zmieniłeś już po gazie??

pytam, bo skoro źle ustawił...??

Opublikowano
  • Autor

Nie zmieniałem jeszcze nic. Za dużo zabawy z tym, a ja się nie znam.

Krzysiek dobrze ustaił, ale to było przed zmianą ECU i wydechu. Teraz po zmianie szwankuje i go przylewa.

Za tydzień na weekenda może uda mi się wyskoczyć do niego na korektę.

Opublikowano
Po logach widać że na lpg przelany ok 10% , trzeba regulacji. Możesz suwak obniżyć o kilka pól , powiedzmy 0,4 i sprawdzić.

Sam to się chyba tego nie podejmę bo jeszcze bardziej skaszanię. Nie wiem gdzie nawet zaczynać :-/

Po długim czasie w końcu zdecydowałem się zaglądnąć do mojej anteny. Oto ona:

http://img.tapatalk.com/d/13/10/05/a4ese9eb.jpg

http://img.tapatalk.com/d/13/10/05/ga7a9a4u.jpg

Chyba czas na poszukiwania nowej, bo mam lipę ze stacjami :-/

Poza tym VAG mówi:

00858 - Connection; Radio IF Output to Antenna Amplifier: Open Circuit

:-/

---------- Post dopisany at 19:37 ---------- Poprzedni post napisany at 19:31 ----------

Poza tym moja navi z tyłu wygląda tak:

http://img.tapatalk.com/d/13/10/05/2e6ade4a.jpg

I kabelek radiowy:

http://img.tapatalk.com/d/13/10/05/qysytyry.jpg

Chyba mam złą tą przejściówkę? Powinna być jeszcze z jednym przewodem z niebieską końcówką?

tak przejsciowka powinna byc inna taka dokladnie

IMG_7994.jpg

blad mam tez taki u siebie odkad podlaczylem rns-e ale w sumie nie wiem czym jest spowodowany

Opublikowano
  • Autor

U mnie błąd spowodowany jest złamanym wzmacniaczem, tym w podsufitce, wrzuciłem też fotkę.

Zobacz u siebie, może też masz uwalony.

Co do samego kabelka, to myślałem że powinien być taki:

RNS-E Radio Diversity Antenna Adapter AUDI A3 A4 A6 A8 TT ISO FAKRA Pigtail | eBay

Ale przecież to niebieskie gniazdo z tyłu RNS-e to jest od anteny do navi, więc to nie może być ten kabelek.

Muszę pier zaopatrzyć się w działający wzmacniacz antenwy, dopiero wtedy sprawdzę navi i błędy.

Opublikowano

nie pamietam gdzie ten drugi kabelek szedl no ale gdzies go mam podlaczonego napewno bo nic tam nie mam luzem :eusathink::co:

bede jutro robieral troszke to zerkne i dam znac

samego wzmacniacza antenowego nigdy nie ruszalem wiec mam nadzieje ze nie jest uszkodzony

Opublikowano
  • Autor
nie pamietam gdzie ten drugi kabelek szedl no ale gdzies go mam podlaczonego napewno bo nic tam nie mam luzem :eusathink::co:

bede jutro robieral troszke to zerkne i dam znac

samego wzmacniacza antenowego nigdy nie ruszalem wiec mam nadzieje ze nie jest uszkodzony

Jak masz ten błąd co ja i problemy z odbiorem radia, to na bank ten wzmacniacz.

Odczep sufit, łatwo, wystarczy pociągnąć i będzie już wszystko widział jak na tacy.

---------- Post dopisany 14-10-2013 at 07:42 ---------- Poprzedni post napisany 13-10-2013 at 18:52 ----------

Pany, ile w Polsce, jak ktoś ma dojście do części, kosztowało by przednie zawieszenie do S4?

Prócz amortyzatorów i sprężyn, cała reszta.

---------- Post dopisany at 16:39 ---------- Poprzedni post napisany at 07:42 ----------

Właśnie udało mi się wygrzebać moduł BT z A4 B7.

Ale kabelków już mi się nie chciało...za dużo chyba zabawy by zabrać, mimo tego że auto do rozbiórki.

Gdzie najlepiej kupić kompletną wiązkę by to uruchomić z RNSe i by jeszcze działało z komendami głosowymi?

NAVI SERWIS?

Opublikowano

a jakiego masz rns-a? jak ledowy to komendy nie pójdą... jak normalny - to parę kabelków dodatkowo...

zaraz poszukam naviservica na ebayu...

Opublikowano
  • Autor
a jakiego masz rns-a? jak ledowy to komendy nie pójdą... jak normalny - to parę kabelków dodatkowo...

zaraz poszukam naviservica na ebayu...

Zwykłego, starego.

Super, dzięki Ci piękne.

Ja będę leciał do Krzyśka na korektę w sobotę chyba ;-)

Opublikowano

to masz tutaj od razu pod sds...

Audi Bluetooth SDS Wiring A3 A4

w sobotę nie mogę - praca...

jeszcze do niego nawet nie dzwoniłem :facepalm:

muszę najpierw z katem dojść do porozumienia, bo co 20km mi check engine wywala

---------- Post dopisany at 18:06 ---------- Poprzedni post napisany at 18:04 ----------

tylko skubańce 9F za przesył

poczekaj chwilę, później siądę i na allegro się taniej znajdzie...

---------- Post dopisany at 18:14 ---------- Poprzedni post napisany at 18:06 ----------

Kabel Bluetooth Audi RNSE RNS-E Plug & Play A4 (3601497617) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

tylko napisz do nich ile za wysył do uk

z naviservic-a. do tego 2 kabelki z aso i masz sds...

Opublikowano
  • Autor

Kabel Bluetooth Audi RNSE RNS-E Plug & Play A4 (3601497617) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Dziękuję bardzo... ale może wiesz jak to się ma do dokładanego RNS-a. Bo z tego co widzę to jest wtyczka duża, a ja już mam jakąś przjściówkę i kupię teraz to i okaże się że będzie lipa...Kuźwa czemu tego musi być aż tyle? :facepalm:

Opublikowano

masz przejściówkę z ISO na ISO2, tzn wtyczki podstawowe, które były pod powiedzmy concerta przechodzą w rns-a.

ten kabelek z linku to jest taka przedłużka + kable od BT

(a jak dołożysz jeszcze zmieniarkę i jeszcze jakieś pierdoły typu kamera, dvd i tv to tam się naprawdę gęsto robi w tym tunelu :wink: )

Opublikowano
  • Autor
masz przejściówkę z ISO na ISO2, tzn wtyczki podstawowe, które były pod powiedzmy concerta przechodzą w rns-a.

ten kabelek z linku to jest taka przedłużka + kable od BT

(a jak dołożysz jeszcze zmieniarkę i jeszcze jakieś pierdoły typu kamera, dvd i tv to tam się naprawdę gęsto robi w tym tunelu :wink: )

Dokładnie chyba tak. Dobra napiszę do nich jutro z rana, zobaczym co odpiszą.

Dzięki wielkie ;-)

---------- Post dopisany 16-10-2013 at 08:05 ---------- Poprzedni post napisany 14-10-2013 at 23:18 ----------

NAVI SERWIS - 25 złoty wysyłka do UK.

Nasz klubowy kolega CZAKI robi takie kabelki i sprzedaje, taniej ;-)

---------- Post dopisany at 18:56 ---------- Poprzedni post napisany at 08:05 ----------

Nówka antena z RS4 B7:

myraqe7a.jpg

I nadal ten sam błąd:

na7adeqe.jpg

Makabra :-/

---------- Post dopisany at 18:57 ---------- Poprzedni post napisany at 18:56 ----------

Nówka antena z RS4 B7:

myraqe7a.jpg

I nadal ten sam błąd:

na7adeqe.jpg

---------- Post dopisany at 18:58 ---------- Poprzedni post napisany at 18:57 ----------

Nówka antena z RS4 B7:

myraqe7a.jpg

I nadal ten sam błąd:

na7adeqe.jpg

---------- Post dopisany at 18:59 ---------- Poprzedni post napisany at 18:58 ----------

Nówka antena z RS4 B7:

myraqe7a.jpg

I nadal ten sam błąd:

na7adeqe.jpg

---------- Post dopisany at 19:00 ---------- Poprzedni post napisany at 18:59 ----------

Nówka antena z RS4 B7:

myraqe7a.jpg

I nadal ten sam błąd:

na7adeqe.jpg

---------- Post dopisany at 19:01 ---------- Poprzedni post napisany at 19:00 ----------

Nówka antena z RS4 B7:

myraqe7a.jpg

I nadal ten sam błąd:

na7adeqe.jpg

---------- Post dopisany at 19:02 ---------- Poprzedni post napisany at 19:01 ----------

Nówka antena z RS4 B7:

myraqe7a.jpg

I nadal ten sam błąd:

na7adeqe.jpg

---------- Post dopisany at 19:03 ---------- Poprzedni post napisany at 19:02 ----------

Nówka antena z RS4 B7:

myraqe7a.jpg

I nadal ten sam błąd:

na7adeqe.jpg

Opublikowano

8 razy to samo napisałes :wink:

Opublikowano
  • Autor
8 razy to samo napisałes :wink:

za***iście... TAPATALK... Dobry program na komórce

Opublikowano

Przebieg ma ładny :wink:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Przebieg ma ładny :wink:

Wiem, wiem. Dlatego stwierdziłem że to auto zostaje ;-)

A możliwe by RNSe był bez wtyki DIVERSITY?

---------- Post dopisany 10-11-2013 at 00:56 ---------- Poprzedni post napisany 17-10-2013 at 15:12 ----------

Po trzech tygodniach wyczekiwania, dostałem pakę a w niej kabelek do radyjka antenowy z diversity... jakież było moje zdziwienie jak okazało się że nie pasuje :facepalm:

Byłem już tak wkur.... zdenerwowany, że zrobiłem jedną rzecz która przyszła mi do głowy. Ucinki, ciach, ciach, kabelki na krótko i załatwione.

Radyjko działa jak należy, stacje nie giną i pojawiły się nawet nowe :banan:

Dzisiaj natomiast wizyta u Krzyśka w Luton na korektę gazu.

Przestawiliśmy jeszcze czujnik na ścianę grodziową. Może to pomoże przy problemie drugiego odpalania.

Podczas jazdy i strojenia, wyszło że nawet na benzynie pętli, przy 6300 obrotach (jakoś tak o ile dobrze pamiętam) i ogólnie wali mu mocno benzyny. Więc nie jestem teraz taki pewny tej mapy silnika pod wydech z firmy AMD.

Mimo tego auto zapierdziela jak trzeba. Teraz muszę zatankować do pełna i sprawdzić spalanie.

Opublikowano

Sondy wywaliles ?

Opublikowano
  • Autor

Nie, nic nie wywalałem, bo nie ja robiłem program. Ja dogadałem się z gościem od innej S4 która była na graty i kupiłem cały wydech i komplet ECU, który był strojony pod wydech.

Opublikowano

a propos Krzyśka...

sorka, że tydzień temu się zjawiłem :decayed::decayed::decayed: