Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Czerwony Szatan - Ksiadz i S4 :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zawias ok to amorki do wymiany.

Opublikowano

Ja na razie sobie odpuściłem wahacze mam na gwarancji , przekładnie też, może coś się wstuka i błędzie łatwiej namierzyć w końcu zima i nowe dziury się pojawią :wink:

Opublikowano
  • Autor

No kurcze, mnie to tak drażni, zwłaszcza jak się chce przyświrować gdzieś, a tu takie walenie, stukania, drgania....

A nowe amory??? jaaaaaa pitole :facepalm:

Opublikowano

W moim najbardziej stuka na lekko skręconych kołach i nierówności np. manewrowanie na parkingu pod domem , a dziury są , przy normalnej jeździe cisza , auto prowadzi się idealnie . Zauważyłem że dużo zależy od temperatury , rano nap..a , a przejadę kilka km i jest o wiele ciszej .

Opublikowano
  • Autor

Też tak mam, szczególnie jak wjadę na rondo i but, to mam niezłe drgania i stuki-póki...

Ale czy od temperatury zależne? Chyba u mnie nie ma tego.

Opublikowano
Przekładnia kierownicza ? , mam podobnie walczę już z pół roku , trochę też czasu brakuje , wymienione 2x wszystkie wahacze , zregenerowany magiel ,nowe drążki kierownicze i gałki , łożyska w kołach, przeguby wewnętrzne i dalej puka , luzów brak , zostają chyba tylko amory , brak słów i nerwów :facepalm:

To samo mam!!

Szukam szukam i nic.

Zawiecha swieza, magiel swiezutko regenerowany,zalozony gwint i dalej puka.

Gdzies jakby z lewej strony.

Chce podmienic kolumne,ale na reke wyczuwalnych luzow nie ma.:thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

U mnie też wydaje się z jednej strony, może jakby bardziej... ale to pokur...ione.

BTW - Bieniek, masz gdzie jaki filmik jak ta Twoja się odpycha? :decayed:

Opublikowano

Nie mam nic jeszcze.

Zima u nas,a zimowki dopiero jutro zaloze:grin::grin:

Opublikowano
  • Autor
Nie mam nic jeszcze.

Zima u nas,a zimowki dopiero jutro zaloze:grin::grin:

Hehe, no tak zima...

Kurna kiedyś też myślałem o takiej przekładce, super sprawa... teraz już jak mam swoą 4.2 z wydechem, to już nie potrzebuję. Moc jako taka jest, a do tego dzwięk który powala i wszyscy naokoło machają głowami i szukają co to tak warczy :grin:

Opublikowano

Ja się w swoim może kiedyś szarpnę na 2.7BiT + Q :decayed:

Opublikowano

ja też szukałem, szukałem i szukałem tych stuków - wlasnie z lewej, od strony kierowcy, szczególnie przy powolnej jeździe przez krótkie poprzeczne nierówności, na skręconych mocno kołach w prawo (np tory tramwajowe). Potem zaczęło lekko postukiwać z tej strony nawet na prostych kołach, ale przy b. krótkich i dość wysokich nierównościach przy v ok 40-60km/h. Wahacze 3 mechaniorów oglądało, pukało, szarpało na szarpakach i rozkręcało mówiąc- "panie, wszystko gra, to nie to". I tak jezdzilem ponad pół roku aż zaczęło odrobinę mocniej stukać (po zaliczeniu pobocza). A że wymieniałem wszystko oprócz górnych w zeszłym roku, to padło na nie. Problem zniknął. Dodam, że amorkom to też brakuje sporo do ideału... przód 82%... No i przede wszystkim "na d*pę" czuję, że ich agonia tuż tuż :grin:

Opublikowano
  • Autor

A które wahacze dokładnie?

Bo w sumie na upartego mam do wrzucenia inne amory, tak by sprawdzicć i tym sposobem wyeliminować je.

Opublikowano

Ja wymienilem teraz wszystkie górne. Jak masz na podmiankę amory, to najpierw podmień, żeby bez sensu kasy nie wtapiać. A jak to niewiele da, to wyciągając te amory zmien gorne wahacze.

Opublikowano
  • Autor
Ja wymienilem teraz wszystkie górne. Jak masz na podmiankę amory, to najpierw podmień, żeby bez sensu kasy nie wtapiać. A jak to niewiele da, to wyciągając te amory zmien gorne wahacze.

Ok, tak zrobię ;-)

Opublikowano
Przekładnia kierownicza ? , mam podobnie walczę już z pół roku , trochę też czasu brakuje , wymienione 2x wszystkie wahacze , zregenerowany magiel ,nowe drążki kierownicze i gałki , łożyska w kołach, przeguby wewnętrzne i dalej puka , luzów brak , zostają chyba tylko amory , brak słów i nerwów :facepalm:

To samo mam!!

Szukam szukam i nic.

- górne mocowania amortyzatora

- poduszki silnika

Ja mam stuki przy jezdzie na skreconych kolach, przy hamowaniu, czasami przy ruszaniu. Myslalem, ze to poduchy silnika, wymienilem jedna, bo sie rozpadla, ale stuki/strzaly sa nadal, wiec teraz przymierzam sie do mocowan amortyzatorow. Zaczelo byc to slyszalne po zmianie na gwint.

Wahacze u mnie raczej odpadaja, bo maja raptem 2 lata = 25000km.

Opublikowano

Jakie koszta?

ustawiamy po tym zbieznosc/geometrie?

Chce kontrolnie przed zima sprawdzic i akurat moge to zrobic.

Opublikowano

Mocowania możesz kupić w IC, ale nie sprawdzałem jeszcze ceny... po nowym roku pewnie wezme sie za auto.

Zbieznosci i geometrii to nie musisz ustawiac... przeciez nie zmienia sie pozycja kol. Ustawiales po gwincie? :P

Poduchy silnika kupilem uzywki z RS4 w bdb stanie. SID ma całe zapasy.

Opublikowano

Mały OT zrobilismy:decayed::decayed:

Mocowania amorka okolo 90zl w IC.

Opublikowano

- poduszki silnika

Ja mam stuki przy jezdzie na skreconych kolach, przy hamowaniu, czasami przy ruszaniu. Myslalem, ze to poduchy silnika, wymienilem jedna, bo sie rozpadla, ale stuki/strzaly sa nadal, wiec teraz przymierzam sie do mocowan amortyzatorow. Zaczelo byc to slyszalne po zmianie na gwint.

U mnie też stuki pojawiły się dopiero po zmianie amortyzatorów i sprężyn :facepalm:

Opublikowano

To samo mam!!

Szukam szukam i nic.

- poduszki silnika

Michu a gwinto nowy?? J ostatnio rozbierałem u siebie cały przód przy zakładaniu gwintu i tak szczerze to w górnym mocowaniu w B6 nie ma co pukać:co: Tam jest tylko guma ale nie wiem w jaki sposób ona pracuje bo tłoczysko amora dokręcone jest z dwóch stron. Ono nie powinno mieć ruchu. A ta guma u mnie po 12 latach wygląda jak nowa. Nie skrakciała ani nic podobnego. Też mi coś tak jakby pukało przy tym mocowaniu i skłaniałbym się do tego że to gwint. Chociaż ksiądz gwintu nie ma np:whistling: