Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Czerwony Szatan - Ksiadz i S4 :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AUDI kupiłem na Bosch super plus 4 elektrody dedykowanej do silnika (wg serwisu miały ok 5k nalotu) , założyłem lpg i zaczęło się , potem poszły jak DeV pisze NGK 4 elektrody dedykowane do silnika i dalej wypadają zapłony , przeważnie jak się dobrze zagrzał . wymieniłem cewki wszystkie BERU , dalej kicha już miałem kupić Denso irydowe , ale coś mnie tknęło i wziąłem K20TT , myślę spr. co mi tam , najwyżej wyjmę i klientowi jakiemuś zapodam , ale jest dobrze i nie ruszam ,Koniec wypadania zapłonów:banan:

Opublikowano
  • Autor

Kuźwa,co za auto. Zostawilem dwa dni bez jeżdzenia i dzisiaj wieczorem nie odpala. 10 minut kręcenia i d*pa.

Odpiąłem klemę, podpiąłem. Dwa razy kluczykiem przekręciłem i odpalił. To chyba nie rozrusznik szwankuje?

Opublikowano

Jak rozrusznik kręci to raczej nie , a jak odpiąłeś klemę to wyzerowałeś adaptację w ECU PB , czyli LPG do regulacji.

Opublikowano
  • Autor

Rozrusznik nawet nie zakręcał. Nic się nie działo.

Dopiero po odpięciu aku i podpięciu za drugim razem rozrusznik zakręcił i auto odpaliło.

Auto stało całą niedziele i dzisiaj bez odpalania. W sobotę była trasa do Londynu i z powrotem.

Opublikowano

A to co innego , przecież czyściłeś rozrusznik , ja miałem identycznie i znowu wyczyściłem i mrozy -10/-15 i pali na dotyk . Kontrolki przygasły ?

Opublikowano
  • Autor

Nie, nic nie przygasały, raczej nie wina akumulatora.

Zastanawiam się nad jakimś przekaźniekiem.

Szukam teraz po necie, bo ludzie mieli spore problemy z tym autem podczas startu.

Gdzieś kiedyś znalazłem że jakiś dodatkowy kabelek puszczali i to pomagało w tym odpalaniu. Chyba na AUDIZINE, muszę poszukać jeszcze.

Opublikowano

No to nie wiem , ja mam fabrycznie przy rozruszniku przykręcony kabel masowy , może to chodzi ?

Opublikowano
  • Autor

Nie no ja też mam, ale coś gdzieś widziałem że jakiś kabelek skądś prowadzili. Jak znajdę wkleję linka.

Makabra jakaś. Ja tu autku dobrze, a ono w d*pie.

Dzisiaj świece doszły. Sztuka całe 2.52 F ;-)

---------- Post dopisany at 10:20 ---------- Poprzedni post napisany at 01:47 ----------

Tekretycznie wina startera a dokładnie solenoid (cewka?), ta mała puszeczka.

Ponoć juz po 4 latach szwankuje. Czy to z powodu ogromnej temperatury w jakiej się znajduje czy może wada fabryczna.

W US próbowali wywalczyć by naprawiali, wymieniali to na serwisach pogwarancyjnych ale d*pa.

Tak czy inaczej, zmiana startera. Trzeba może pomyśleć o jakiejś osłonie termicznej może?

---------- Post dopisany at 11:12 ---------- Poprzedni post napisany at 10:20 ----------

Tekretycznie wina startera a dokładnie solenoid (cewka?), ta mała puszeczka.

Ponoć juz po 4 latach szwankuje. Czy to z powodu ogromnej temperatury w jakiej się znajduje czy może wada fabryczna.

W US próbowali wywalczyć by naprawiali, wymieniali to na serwisach pogwarancyjnych ale d*pa.

Tak czy inaczej, zmiana startera. Trzeba może pomyśleć o jakiejś osłonie termicznej może?

---------- Post dopisany at 11:13 ---------- Poprzedni post napisany at 11:12 ----------

A tu filmik:

Opublikowano

Na tym filmiku to gościu pokazał jak na "krótko" odpalić silnik , pominął stacyjkę i kostkę stacyjki , jak by mu nie odpalił to ewidentnie uwalony byłby automat rozrusznika , więc nie wiem o co jemu na tym filmiku chodziło :wink:

Mam zdjęcia jak rozebrałem ostatnio mój rozrusznik , jak wygląda automat w środku po ok. roku od czyszczenia , ładnie widać jak się przyciera , został umyty , wypolerowany papierkiem o gradacji 600 i do ruchu , śmiga aż miło . Automat albo działa , albo nie , to jest zwykły elektromagnes , w środku cewka i styk (przekaźnik) który puszcza duży prąd na rozrusznik i tyle .

Opublikowano
  • Autor

Poślij prosze foty na mojego maila.

No to kurczę nie czaję, jeszcze raz wyciągać dziada czy jak?

Bo może ta właśnie cewka wali w piec?

Opublikowano

Wyciągnąć tak , czy siak musisz , bo znowu zrobi Ci niespodziankę , podaj mi twój adres , gdzieś mi wcięło .

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj zmienione świeczki. Siadły Denso K20TT.

A stare... Tak jak podejrzewałem, nigdy nie wymieniane. Nawet na serwisowej wymianie cewek chyba ich nikt nie wymienił.

aryha9as.jpg

7e7ebu7a.jpg

symyjasu.jpg

3uny4a9a.jpg

Opublikowano

Jak mruczy na nowych ?

Opublikowano
  • Autor

Heh, ciężko mi określić, nie wiem czy tak samo czy nie?

Musze gdzieś się lepiej kopnąć autem i sprawdzić jak jedzie też, czy jakaś różnica jest, ale dzisiaj miałem już dość.

Udało mi się zadoptować dwa kluczyki do immo więc mam też już zapasowe ;-)))

Opublikowano

te, ojciec.... ale to Ty masz wóz od roku i świeczek po kupnie nie wymieniałeś....?

Opublikowano
  • Autor

Z tym rokiem to nie przesadzaj. Mam ją od końca kwietnia tamtego roku.

A nie zmieniłem, bo oczywiście zawierzyłem człowiekowi... Ostatni raz w kwiestii aut, hehe.

To jak tam, ma ktoś przepustnicę od S4 na zbyciu? Dobrą, rzecz jasna, trzeba mi do testów ;-)

---------- Post dopisany 01-02-2014 at 19:50 ---------- Poprzedni post napisany 31-01-2014 at 00:45 ----------

Mialem dzisiaj zmieniac poduszki pod silnikiem. Ale kolega stwierdzil ze chyba jestem "chory", a było to jedno z delikatniejszych określeń z jego ust.

Mówił że jakby poduszki były uszkodzone to by silnikiem rzucało a tu kładąc pełną szklankę z wodą nic się i rozlewa.

Że to tylko czujniki na poduchach są wyrąbane i stąd te błędy w silniku.

Ma rację czy wymieniać bo już sam nie wiem, a faktycznie roboty sobie dodawać... Bo jazda z wymianą jest całkiem niezła.

I dzisiaj, kolega kolegi znajomego i tak dalej, okazało się że ma sprzęt i ogarnął mi licznik ;-)

ja5ysagy.jpg

Także błąd DEF. już mnie nie straszny ;-)

Opublikowano

Hamulce doprowadziles do ładu ???

Opublikowano
  • Autor

Hehe, niby tak. Ale wydaje mi się że to nie to samo co miałem w A4. Muszę oplot dać może się wtedy poprawi coś.

Opublikowano

u mnie silnikiem też nie rzucało... ale przy zapalaniu było takie 'puk' jakby sanki, albo wahacz, i na jakiś wybojach waliło jakby zawieszenie.

kupiłem używki i profilaktycznie wymieniłem.

okazało się, że z zawiechą wszystko w pożądku a poduchy - lepiej nie mówić, fakt, nie ciekły, ale w środku zamiast oleju - woda, chlupało strasznie i leciutkie były...

a teraz już ciiiiisza :wink:

wcześniej coś pisałeś że ci stuka...

Opublikowano
  • Autor

No tak, właśnie puka, ale chyba w zawieszeniu. Jak wrzuciłem gwint, sztywniejszy, to pukanie wyraźniejsze, więc jakiś wahacz raczej.