GreGoriO Opublikowano 27 Lipca 2017 Opublikowano 27 Lipca 2017 Ok. Opisz dokładnie od początku. Rozumiem że....Masz oryginalnie samopoziom? Tylko dokładałeś dynamiczny?Pytam bo chcę COŚ sprawdzić w ELSIE. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
booolek Opublikowano 27 Lipca 2017 Opublikowano 27 Lipca 2017 Nie. Bidzio zakładał mi poziom dynamiczny, wcześniej nie miałem nic.
GreGoriO Opublikowano 27 Lipca 2017 Opublikowano 27 Lipca 2017 Ok. W takim razie trzeba sprawdzić okablowanie. Bo widzę tutaj taki sam problem jak był w b6 o którym to nieświadomie Ci pisałem kilka postów wyżej. Okazało się, że w trybie AUTO nie działało poziomowanie. Wystarczyło przepiąć jeden kabelek w inne miejsce, i BINGO!!!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
przemciotorun Opublikowano 27 Lipca 2017 Opublikowano 27 Lipca 2017 a adaptacje zrobiles? tzw "poziomowanie statyczne" tez zmienia ustawienie lamp po ok 10s
booolek Opublikowano 28 Lipca 2017 Opublikowano 28 Lipca 2017 No ok.tylko w moim przypadku skąd powinien iść sygnal (kabel) do sterownika poziomowania na pin 17?
GreGoriO Opublikowano 28 Lipca 2017 Opublikowano 28 Lipca 2017 Muszę zobaczyć schematy. Jak [mention=50432]kaju[/mention] się pojawi, to pewnie też coś podpowie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kaju Opublikowano 29 Lipca 2017 Opublikowano 29 Lipca 2017 Zależy w jaki sygnał Michał wpiął się właśnie z pinu 17 kostki sterownika. Musiałbym to mieć w rękach, żeby cokolwiek powiedzieć, tym bardziej, że siedzi to w B5...Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
booolek Opublikowano 29 Lipca 2017 Opublikowano 29 Lipca 2017 Nie wiem czy Michał jest w Polsce i można. Do niego dzwonić bo był się zapytał co i jak . Na pewno pamięta
booolek Opublikowano 30 Lipca 2017 Opublikowano 30 Lipca 2017 Rozmawiałem z Michałem to mówił żebym skrócił troszkę cięgna od czujników żeby wskazania były mniejsze, i na pin 17 sterownika poziomu idzie pin włączonych świateł . Podrzucam filmik jak to wygląda po włączeniu świateł.
Arturoo Opublikowano 30 Lipca 2017 Opublikowano 30 Lipca 2017 Niech Ci ktoś wsiądzie do bagażnika zaraz po tym jak światła pójdą dół- góra
booolek Opublikowano 30 Lipca 2017 Opublikowano 30 Lipca 2017 (edytowane) Jak odpale auto z obciazeniem w bagażniku to i tak świecą wyżej. Tak jakbym dodał obciążenie na odpalonym aucie i włączonych światłach. Wychodzi na to jakbym w ogóle nie miał poziomowania, tylko jakąś jego imitacje która powoduje ruch świateł w dól i powrót,Bo przecież po załadowaniu bagażniku i odpaleniu auta to powinno wypoziomować a jak patrzyłem nie poziomuje ,tylko idą w dół i wracają (czyli jak mam bagażnik załadowany to świeca w kosmos). Rozumiem że na bieżąco może nie korygować wysokości wiązki światła bo jest jakiś drobniejszy problem , ale po zgaszeniu auta i ponownym uruchomieniu powinno wypoziomować a tu lipa. Edytowane 31 Lipca 2017 przez booolek
GreGoriO Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Masz dostęp do kostki sterownika?Zrób zdjęcie jakie piny u kolory masz obsadzone. Czy to na doravianej wiązce?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
booolek Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Wiązka była robiona dostawiana całkowicie z zewnątrz,,także kolory kablo nic nie wniosą..ale na pin 17 sterownika mam poprowadzony sygnał włączonych świateł.
booolek Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 Panowie mam pytanie a raczej prośbę.. Prosiłbym żeby ktoś kto ma poziom dynamiczny coś dla mnie sprawdził a mianowicie zrobił tak. Podpiąć Vag , wejść w xenony i zobaczyć jakie wartości pokazują czujniki na całkowicie pustym aucie, później wsiąść do auta i zobaczyć jak wartości na czujnikach ulegną zmianie. U mnie to wygląda tak Na pusto --------------------------przód 2.91 tył 3.05 ze mną za kółkiem---------------przód 2.81 tył 3.09 Czyli jak widać przedni zmniejsza wartość a tylny zwiększa,chciałbym się dowiedzieć jak to jest u was,,czy tak jak u mnie czy na odwrót a może oba czujniki zwiększają bądź zmniejszają wartości ???????!!!!!!!
booolek Opublikowano 21 Września 2017 Opublikowano 21 Września 2017 Panowie,jeśli jest taka możliwość to napiszcie jakie kodowanie macie u siebie ,Mówimy o dynamicznym oczywiście.
kamiquattro Opublikowano 29 Października 2017 Opublikowano 29 Października 2017 W dniu 3.02.2013 o 11:23, bidzio1 napisał: Tak mi się przypomniało że jeszcze na aparacie mam jakieś fotki. zrzucę to uzupełnię opis Bidzio mam pytanie.Jeśli mam ori samopoziomowanie to muszę zmienić tylko silniczki czy też ten sterownik samopoziomowania???
Arturoo Opublikowano 29 Października 2017 Opublikowano 29 Października 2017 Bidzio mam pytanie.Jeśli mam ori samopoziomowanie to muszę zmienić tylko silniczki czy też ten sterownik samopoziomowania??? Komplet - i jedno i drugie 1
Rekomendowane odpowiedzi