daro87 Opublikowano 29 Października 2019 Opublikowano 29 Października 2019 no to może i ja założył bym sobie takie poziomowanie dynamiczne bo mam statyczne... tylko potrzebował bym jakieś numery tych silniczków i czy kostka od starego sterownika pasuje do nowego? dużo pinów trzeba zmieniać ze starej wtyczki ? ma ktoś jakiś schemat tych pinów ? 1
booolek Opublikowano 5 Listopada 2019 Opublikowano 5 Listopada 2019 Silniczki mam jak byś potrzebował
YOGI818 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Witam wszystkich. Kolego Booolek czy rozwiązałeś problem z brakiem poziomowania? Zakładałem u siebie w a6 c5 poziomowanie dynamiczne i mam ten sam problem który kiedyś opisywałeś. U mnie vcds pokazuje, że kiedy siedzę za kierownicą to oba napięcia idą w dół (oba czujniki pokazują mi około 1,7V)
booolek Opublikowano 4 Lutego 2020 Opublikowano 4 Lutego 2020 czujniki z tego co słyszałem powinny pokazywać napięcie w okolicach 2,1-2,5 żeby było pole manewru w górę jak i w dół,,,,,,ale nie chce nikogo wprowadzać w błąd bo pewności co do tego nie mam.
Czary Opublikowano 17 Lutego 2020 Opublikowano 17 Lutego 2020 Mając ori xenon w b5, czy jak założę sam sterownik z dynamicznych to już wszystko będzie działać?
m_a_r_c_i_n_007 Opublikowano 26 Marca 2020 Opublikowano 26 Marca 2020 Witam miałby ktos wymiary tego małego mocowania co czujnik przekreca sie z tylu do belki w sedanie bez quattro
maly12340 Opublikowano 20 Września 2020 Opublikowano 20 Września 2020 Witam, czy ktoś pomógł by dobrać zestaw do przedniej osi?
longer_xd Opublikowano 19 Listopada 2020 Opublikowano 19 Listopada 2020 Pin6: brązowy / biały sygnał regulacji silniczków - w kostce od pokrętła regulacji świateł. A jeśli ktoś nie ma manualnej regulacji świateł? Chyba pozostaje ciągnąć sygnał bezpośrednio z silniczków / lamp.
dimiC Opublikowano 13 Marca 2021 Opublikowano 13 Marca 2021 Witam, czy pamięta ktoś może w jaki sposób idzie wiązka z czujnika poziomowania z przodu w A4 B5? Wychodzi od czujnika i gdzie ją można rozłączyć tak aby wyciągnąć całość?
DarekS4 Opublikowano 10 Lipca 2021 Opublikowano 10 Lipca 2021 Patrzyłem w etce na czujniki poziomowania tylne i quattro i ośka podaje ten sam nr.
misieq97 Opublikowano 30 Marca 2022 Opublikowano 30 Marca 2022 Witajcie Panowie jest tutaj może ktoś jeszcze?Mam problem kupiłem a4 b5 wersję USA bez poziomowania więc postanowiłem poskładać to według waszej instrukcji(poziomowanie statyczne).Problem polega na tym,że nie mogę usunąć błędu 01539 od regulacji lamp i przez to nie mogę przekodować sterownika z TT quattro na a4 b5 quattro oraz przeprowadzić adaptacji.Sterownik normalnie znajduje,na testach wyjściowych silniczki obydwa działają góra dół,w blokach pomiarowych przedni czujnik pokazuje 3,64V a tylni do którego dorabiałem mocowanie pokazuje 2,16V.Dodam jeszcze że sterowanie do silniczków ciągłemu od lamp do sterownika bo nie miałem pokrętła regulacji,masę i plusa do silniczków wziąłem z lamp mijania.Serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi