PatrykM Opublikowano 3 Lutego 2013 Opublikowano 3 Lutego 2013 Witam serdecznie, szukamy przyczyny juz jakis czas auto to A4 B6 2.5 TDI ze skrzynia multitronic. Na postoju podczas dodawania gazu jak schodzi z obrotow sa lekkie drgania na kierownicy, podczas jazdy jak np jade na 1 przyspieszam wszystko ok, puszczam gaz auto hamuje silnikiem to slychac taki dzwiek i drgania, samochod byl na diagnozie, zero bledow, silnik osluchany przez mechanikow 2, niby wszystko ok, myslelismy, ze to poduszka silnika ale to nic z tych rzeczy, spotkal sie ktos moze z takim problemem? Bede bardzo wdzieczny, pozdrawiam . ---------- Post dopisany at 22:27 ---------- Poprzedni post napisany at 10:38 ---------- nikt naprawde nic nie wie na ten temat? bo to juz nie wiadomo co to moze byc... kolejny mechanik powiedzial, ze moze byc to dwumas...
Hatek Opublikowano 3 Lutego 2013 Opublikowano 3 Lutego 2013 Pierwsze bym sprawdził poduszki ale to już sprawdzone. Dwumas też pasuję ale nie wiem jak się zachowuje w automacie - mam doświadczenie ale z manualem wtedy sprzegło faluje. A poszarpuje Ci nim jak hamujesz silnikiem?
PatrykM Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Opublikowano 3 Lutego 2013 tak, szarpie troche, tak "rzęzi" i drgania sa
Hatek Opublikowano 3 Lutego 2013 Opublikowano 3 Lutego 2013 ja obstawiam komplecik sprzegło i dwumasa
wesz82 Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 W sam naprawiam jest napisane: Rosnące i malejące hałasy gdy koła są napędzane przez silnik lub gdy hamowane silnikiem oraz gdy samochód toczy sie po wyłączeniu sprzęgła,winne temu może być: zatarty amortyzator drgań skrętnych w sprzęgle luźne połączenia nitowe Za duże niewyrównoważenie sprzęgła We wszystkich wypadkach musisz wymienić sprzegło:decayed: Jak już ktoś wyjmie sprzegło niech sprawdzi dwumasę.
Rekomendowane odpowiedzi