Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Obniżenie zawieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może i MTS jest twardy ale przy takim obniżeniu inny być nie może :facepalm: na fotce tego nie widać ale u mnie żeby był prześwit między oponą a błotnikiem trzeba było auto podnieść jakieś 2cm a obcierki podłogą o asfalt były na porządku dziennym....

Jeżeli chodzi o gwint to jest super sprawa z wiadomych względów, regulujesz jak chcesz. Fafnasty ma trochę racji że za podobne pieniądze mamy gwint ale tyczy się to tylko ośki :whistling: Z quattro sprawa ma się już gorzej bo nawet kupując nowe amorki MTS ( teraz to chyba koszt ok 250zł ) i tak wychodzi to dużo taniej niż gwint który zaczyna się w okolicach 1400zł. Także przy ośce proponuję dozbierać na gwint nawet używany i wyregulujesz go sobie co do milimetra :decayed: a różnica w cenie między gwintem a kitem będzie niewielka..

Opublikowano

ok to dozbieram troszkę kaski i będzie gwint pewnie będę bardziej zadowolony :) to już naprawdę ostatnie pytanko aczkolwiek temat się rozkręcił i oby inni chcący obniżyć autko znaleźli tu odpowiedzi na pytania. Już wcześniej zadałem to pytanie jakiej firmy gwint polecacie bo mam okazję supersport czy to dobra marka czy coś innego kupić. Pawel_M mówisz że nawet używka może być jak rozpoznać czy jest w dobrym stanie żeby nie kupić jakiegoś chłamu?

Opublikowano
jak rozpoznać czy jest w dobrym stanie żeby nie kupić jakiegoś chłamu?

dołączam się do pytania ;)

Opublikowano

Jedynie co można zrobić to przepompować amortyzator i obejrzeć tłoczysko które powinno być suche - po przeciągnięciu palcem po tłoczysku nie powinien pozostać ślad, poza tym wizualnie w jakim stanie jest gwint i nakrętki więcej nic nie sprawdzisz ale dla kogoś wprawionego będzie to wystarczające do prawidłowej oceny amorka...

Opublikowano

ok dzięki za przydatne info a orientujesz się może co do firm których unikać a które są dobre chciałbym przeznaczyć na gwint do 1500 super by było jakby się używkę znalazło i zamknęło w 1000 może nawet mniej :)

Opublikowano
jakiej firmy gwint polecacie

KW, H&R, Eibach, FK, Supersport, Tein, Bilstein - to tak z grubsza

na KW znośnie się lata, mimo że dość sztywny:wink:

DSC_0013-1.jpg

---------- Post dopisany at 20:42 ---------- Poprzedni post napisany at 20:40 ----------

ok dzięki za przydatne info a orientujesz się może co do firm których unikać a które są dobre chciałbym przeznaczyć na gwint do 1500 super by było jakby się używkę znalazło i zamknęło w 1000 może nawet mniej :)

PUMA z forum ma za 1400pln nówkę Supersporta do ośki, albo przynajmniej miał:wink:

Opublikowano

no ja mam okazję troszkę taniej supersporta kupić i też nówkę :) michal_s87 Twoja furka? fela mniam i gleba również brakuje ciemnych szyb tył+przód jak dla mnie :)

Opublikowano

fajna fajna ale już nie robimy offtopic'u :) ps ile dałeś za felgi?

---------- Post dopisany at 21:06 ---------- Poprzedni post napisany at 21:05 ----------

na pw napisz zeby nie smiecic tutaj :)

Opublikowano

Dobre firmy to KW, H&R, Weitec, Eibach, Supersport a to z niższej półki to Ta-Technix, FK, JOM - z resztą ktoś już wyżej opisał firrmy które produkują zawieszenia gwintowane

Opublikowano

chyba wszystko co chciałbym wiedzieć w tym temacie dzięki wszystkim którzy przyczynili się do mojej decyzji o kupnie gwintowanego zawieszenia:wink: teraz pozostanie poszukać, wybrać, zamontować. Mam nadzieję że w miarę szybko uda się to zrobić byłoby od razu gdybym miał ładne felgi ale trzeba jakoś to pogodzić. Wątek można zamknąć. Pozdrawiam.