Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CAHA]Moja QUARTZ GREY 2.0TDI 170KM :)) HIGH BEEN,ACC, ALCANTARA,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po długiej nieobecności na forum przyszedł czas na kolejne AUDI A4 AVANT:

było B5 1.8 ARG 125KM

później B6 2.5 TDI BDG 163 KM

no i jest B8 2.0 TDI CAHA 170 KM rok 2009

a4_klub_daty.jpg

audi_klub_fota.jpg

dsc08444f.jpg

audi_klub_fota_1.jpg

dsc08446q.jpg

Wyposażenie:

- bi-xenon +LED

- asystent świateł drogowych

- asystent utrzymania odległości + tempomat

- pół-skóry + alcantara, podgrzewane fot przednie, pompowane lędźwie

- kierownica multimedialna, skórzana

- MMI 2G HIGH

- asystent ruszania

- parktronik przód/tył

- 8 poduszek

- zmieniarka 6 płyt + mp3

- ściemniające lusterko wewnętrzne

- zestaw bluetooth

- oświetlenie wnętrza, nóg

- 18" lato i 16" zima

- i nie wiem co tam jeszcze jest :)

tak czy siak A4 AVANT to jest to... :)

Opublikowano

Fajnie się prezentuje.Zazdroszcze stołków.Bezawaryjnośći:wink:

Opublikowano

To ta, ktora byla opisywana w zakupie kontrolowanym ze źle dobranym kolorem? ;p ale fura kozak;)

Opublikowano

Fajna furka. Felga git. Bezawaryjnośći

Opublikowano

I jak wrazenia po przesiadce z B6 , raczej przepasc zwlaszcza jezeli chodzi o ilosc miejsca :wink:

Opublikowano
  • Autor

Powiem szczerze miejsca w poprzednich A4 było niewiele, co było odczuwalne przy weekendowych wypadach ze znajomymi, gdzie trzeba było ich zabrać oczywiście :))))

Poza tym normalnie sam użytkując auto nigdy mi go nie brakowało :)))

Natomiast B8 będzie miało okazję się wykazać ponieważ w maju urodzi nam się dziecko :)))))))))))), więc fotelik, spacerówka itp. będziemy pakować do swojej furki.

Wrażenia co do wnętrza -BAJKA, zawsze audi miało perfekcyjne wnętrze w porównaniu do konkurencji. Patrząc na C-klasę nawet w wersji AVANGARDA ma się wrażenie, że AUDI wyprzedza o jedną epokę pozostałych producentów z NIEMIEC ;))

Patrząc na moją poprzedniczkę B6 też nie było źle, była NAVI, kubełkowe fotele, itp. Silnik 2.5 TDI też wymiatał i fajnie się jeździło i fajnie gadał.

Sama jazda ciężko powiedzieć bo jeżdżę dopiero ponad tydzień, dynamika i prowadzenie porównywalne do B6, tylko do sprzęgła muszę się przyzwyczaić :P.

Zabawa z asystentem trzymania odległości Audi Adaptive Cruise Control dotychczas widziałem to w S-klasie kumpla ;), dla mnie rewelacja.

Największa różnica na dzień dobry- za***iste duże lusterka zewnętrzne, super widoczność do tyłu ;))))

Mam nadzieję że jak i poprzednie AVANCIKI będzie mi śmigać bez zarzutów.

I jak wrazenia po przesiadce z B6 , raczej przepasc zwlaszcza jezeli chodzi o ilosc miejsca :wink:

---------- Post dopisany at 07:10 ---------- Poprzedni post napisany at 07:09 ----------

Nie, nie była w zakupie kontrolowanym chyba ze w MOTORVISION.DE ;)))

To ta, ktora byla opisywana w zakupie kontrolowanym ze źle dobranym kolorem? ;p ale fura kozak;)
Opublikowano

Gratulacje. Fajne wyposażenie i ogólnie ładna bryka.

Opublikowano

---------- Post dopisany at 07:10 ---------- Poprzedni post napisany at 07:09 ----------

[/color]Nie, nie była w zakupie kontrolowanym chyba ze w MOTORVISION.DE ;)))

Była opisywana w zakupie kontrolowanym u nas na forum, nie przez cb, ale bylo.. jak wroce ze szkoly to ci linka podrzuce;) wrzuciles tutaj zdj z ogloszenia na allegro, prawda? Widac na jednym ze zdj ze prawe drzwi, prawy błotnik ma zle dobrany odcien.. z trgo co pamietam auto bylo bo bardzo drobnej kolizji.

Opublikowano

Furka bardzo ładna. Zazdroszczę asystenta świateł i aktywnego tempomatu.

turdzi co do miejsca pomiędzy B6 a B8 to mnie to jakoś nie powaliło. jest troszke więcej ale bardzo mało. Bagażnik też nie powala :wink: Miałem wcześniej A6 i tam mozna powiedzieć, ze jest przepaść z miejscem bo w bagażniku mozna by się wyspać a na tylnj kanapie przy max przesuniętych fotelach nadal było sporo miejsca a z przodu mozna było siedzieć prawie z wyprostowanymi nogami :decayed:

Ale to całkiem inna klasa auta więc rozumiem. Sorry za OT :decayed:

Opublikowano
Furka bardzo ładna. Zazdroszczę asystenta świateł i aktywnego tempomatu.

turdzi co do miejsca pomiędzy B6 a B8 to mnie to jakoś nie powaliło. jest troszke więcej ale bardzo mało. Bagażnik też nie powala :wink: Miałem wcześniej A6 i tam mozna powiedzieć, ze jest przepaść z miejscem bo w bagażniku mozna by się wyspać a na tylnj kanapie przy max przesuniętych fotelach nadal było sporo miejsca a z przodu mozna było siedzieć prawie z wyprostowanymi nogami :decayed:

Ale to całkiem inna klasa auta więc rozumiem. Sorry za OT :decayed:

z tymi wyprostowanymi nogami to bym nie przesadzal , siedzialm i jezdzilem zarowno C5 jak i C6 i oczywisice jest wiecej miejsca ale nie takie ilosci jak piszesz i na pewno nie z odsunietym fotelem na maxa.

Robilem nawet pomiar z ciekawosci i jest dokladnie 3 cm roznicy miedzy B8 a C6 od oparcia przedniego fotela w mojej pozycji do jazdy do moich kolan jak usiadlem na tylnej kanapie.

Po przesiadce z B7 jest taka roznica jak bym sie przesiadl do A6 a nie auta tej samej klasy.

Nawet jak postawisz B6/7 obok B8 to wyglada jak by stalo kolo A6 bo jest taka roznica w gabarytach i fajtycznie wymiarami jest nie wiele mniejsze niz C4.

Opublikowano

baardzo fajna sztuka, zazdroszczę LEDów i BI-Ksenonów, jak tylko się trochę pogoda poprawi to zrobię zdjęcia mojej beosiem :)... już drugi miesiąc się za to zabieram.

Opublikowano

jesli nawet to to auto , to te uszkodzenia to kosmetyka .:wink:

Opublikowano

oczywiscie handlarz nie omieszkal podprostowac auta do zdjec :facepalm:

Opublikowano

turdzi, wyklepanie auta do zdj to podstawa u handlarzy;/

Opublikowano

Fajne autko i wypas jak na 2.0TDI konkretny... Uszkodzenia minimalne a kolor ciężki do dobrania - potwierdzam bo miałem takiego rozbitka i gość był u mnie po drzwi w kolor...

Opublikowano
  • Autor

tak skotyman miałeś rację, to to samo autko :), wiedziałem że jest po kolizji bo wypadkiem tego nie można nazwać, kolor powiem szczerze na zdjęciu widać mocniej niż w rzeczywistości i wogołe nie rzuca się w oczy, dopiero wprawne oko to zauważy:))) autko obmierzone miernikiem, przebieg sprawdzony i wszytko OK wiec nie miałem się nad czym zastanawiać, kasa na stół i do domu ;)))))))), oglądało go paru kumpli co znają się na rzeczy i stwierdzili że OK zrobione , a kolor to masakra do dobrania!!!! Oglądałem pare innych autek co kosztowały więcej i niby nie naprawiane :) a miernik???? 250-300 mikro ;)

jestem zadowolony z autka, prezentuje się za***iście, nawet teraz na 16-tkach :) wyposażenie mega, konfiguracja samochodu nowego z tym wyposażeniem 216tyś :), mnie wyniósł 68500 a to spora różnica :)))))))

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

[/color]Nie, nie była w zakupie kontrolowanym chyba ze w MOTORVISION.DE ;)))

Gdy zobaczyłem zdjęcie też od razu przyszła mi na myśl ta z zakupu kontrolowanego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gratuluje dobrego zakupu. Sam zastanawiam się nad zakupem B8, ale chciałbym większy silnik, gdyż zazwyczaj jest większy standard - Twój oczywiście jest bardzo duży.