Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTY ŚLĄSKIE - każdy piątek, godz.18.00 - C.H. FORUM GLIWICE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:hi:
  • Odpowiedzi 124,6 tys.
  • Wyświetleń 3,7 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Siemka. :hi:

Artur, chodziło mi o to, że średnica koła się zmienia. Przy oponie 215/40/17 różnica do nominalnej średnicy to ponad 3cm. Do tego gleba -50 tak jak napisałeś i podłogą jeździsz po wszystkim. Ja mam -30 i nie raz zdarza się gdzieś otrzeć. Pucek w dobrą stronę poszedł bo zwiększył nieco zew. średnicę koła, co przy mocnej glebie, ładnie wygląda a podłoga samochodu jest prawie na tym poziomie co u mnie.

Opublikowano

10mm na promieniu roznicy miedzy 215/40 a 215/45 :) jak bedzie o 1cm wyzej stała niz na profilu 45 to nic sie nie wydarzy :) chodzi o to, żeby teraz zejsc tak z 3cm i to wystarczy przynajmniej mnie :)

Opublikowano
10mm na promieniu roznicy miedzy 215/40 a 215/45 :) jak bedzie o 1cm wyzej stała niz na profilu 45 to nic sie nie wydarzy :) chodzi o to, żeby teraz zejsc tak z 3cm i to wystarczy przynajmniej mnie :)

Powinno być 225/45 17 a nie 215/40/17 bo to jest ponad 3cm na średnicy koła, licznik również będzie mocno przekłamywał. Wg mnie też bym sobie darował 1BE. Zobacz w jakim stanie te sprężyny sprzedają. Poszukaj lepiej Eibacha Pro Kit. Ja zapłaciłem za swoje gdzieś około 420zł ja wliczyć dojazd :naughty: Wg mnie znacznie lepsze niż ori :decayed:

Opublikowano

Wyolbrzymiasz, przekłamuje o kilka km/h :) dobre na fotoradarach :D Takie oponki sa wiec zostana poki co ;) A sprezyny 1BE już mam tylko trzeba by załozyc, stan jest ok :) Bylo troche roznych zestawow tu na forum ale wszystko poszlo :kwasny:

Opublikowano
Wyolbrzymiasz, przekłamuje o kilka km/h :) dobre na fotoradarach :D Takie oponki sa wiec zostana poki co ;) A sprezyny 1BE już mam tylko trzeba by załozyc, stan jest ok :) Bylo troche roznych zestawow tu na forum ale wszystko poszlo :kwasny:

auto siądzie niżej 1 max 2 cm, będzie też troszkę "sztywniejsze"

Opublikowano

Ja już myślisz o niższych sprężynach, powiedzmy -30, to amorki też zmień na min. na te z 1BE, bo będziesz miał skakankę na muldach...

Opublikowano
Ja już myślisz o niższych sprężynach, powiedzmy -30, to amorki też zmień na min. na te z 1BE, bo będziesz miał skakankę na muldach...

Wiem wiem, szukam zestawu :kwasny:

---------- Post added at 13:17 ---------- Previous post was at 13:16 ----------

auto siądzie niżej 1 max 2 cm, będzie też troszkę "sztywniejsze"

Jak w najblizszym czasie nic nie znajde to i tak zaloze bo to zawsze cos.

Opublikowano

Twoja sprawa. przy 150km/h będzie Cię ciulał o prawie 10km/h a ja dodasz do tego drugą 10km/h którą i tak ciulają liczniki to już masz 20km/h :naughty: Nie wiem czy to tak mało :whistling:

Opublikowano

Danielom na zakretach i tak bedzie licho, przynajmniej w porownaniu z gwintem. na seryjnych amorach nie jezdzilem wiec niewiem jak to jest mam tylko porownanie gwint i 1be

Opublikowano
Danielom na zakretach i tak bedzie licho, przynajmniej w porownaniu z gwintem. na seryjnych amorach nie jezdzilem wiec niewiem jak to jest mam tylko porownanie gwint i 1be

to wina quattro :decayed:

Opublikowano

Stanley, masz rację, siądzie dodatkowo 1,5-2cm ale podłoga w A4 i tak jest nisko więc ja np. żałuję że nie kupiłem 215/55/16 aby ten 1cm podnieść całe auto do góry a koło ładniej by wypełniło nadkole :decayed:

Opublikowano

muehhehehehe

Opublikowano

Starczy zmienić stabilizator i już nie buja na zakrętach :wink:

Opublikowano
Twoja sprawa. przy 150km/h będzie Cię ciulał o prawie 10km/h a ja dodasz do tego drugą 10km/h którą i tak ciulają liczniki to już masz 20km/h :naughty: Nie wiem czy to tak mało :whistling:

5km/h. Moj licznik nie ciula prawie wcale, sam ustawialem go ;)

Opublikowano

Przesada...

Opublikowano
Stanley, masz rację, siądzie dodatkowo 1,5-2cm ale podłoga w A4 i tak jest nisko więc ja np. żałuję że nie kupiłem 215/55/16 aby ten 1cm podnieść całe auto do góry a koło ładniej by wypełniło nadkole :decayed:

Spinasz sie jak baranie jaja, Grzesiek opuscil o chyba 7cm i żył.

---------- Post added at 13:38 ---------- Previous post was at 13:36 ----------

Tak czy inaczej brałem koła od Grzesia, a ze mial tam opony w fajnym stanie to zostają i po temacie. Chodzi tylko o zawias, z 3cm by musialo pojsc na dol zeby mi sie podobalo i bylo akceptowalne bez przycierania.

Opublikowano

za rok modne będzie wracanie do serii :decayed:

W tym sezonie na spotach katowickich modne jest już nie studzenie turbiny :decayed:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.