Adrianus1980 Opublikowano 7 Lutego 2013 Opublikowano 7 Lutego 2013 Witam wszystkich. Mam głupie pytanie: Czy jest możliwe dołożenie do mojego silnika Turbiny. Powiedzmy wiem, że wiąże się to z: Kupnem i założeniem turbiny. Wymiany kolektora Wymiany dolotu powietrza do silnika montaż 3 chłodnicy - intercoolera. przeprogramowania kompa? Co jeszcze? Jakie są szacunkowe koszty? Robił to ktoś już z forumowiczów.
Dev Opublikowano 7 Lutego 2013 Opublikowano 7 Lutego 2013 :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm: sprzedaj auto i kup 1.8T bedzie taniej i szybciej
spawacz1 Opublikowano 8 Lutego 2013 Opublikowano 8 Lutego 2013 koleszko kiedyś też tak planowałem założyć turbo i będzie ostra jazda ale dzisiaj gdybym miał kupować Audi to jeśli benzyna to 1,8T Quattro 180KM nic wiecej z benzyniaków i można coś pomodzić a wolnossaki to trudna sprawa.
Adrianus1980 Opublikowano 8 Lutego 2013 Autor Opublikowano 8 Lutego 2013 Chyba dam sobie spokój, następne auto jakie będę kupował to właśnie z T. A obecnego mi szkoda bo jest naprawdę w fajnym stanie, rozsząd zrobiłem na INA i GATES, wymieniłem wszystkie paski napinacze i rolki prowadzące z przodu silnika. Zawiecha jest OK. Jak ci pracuje automat, nie psuje się itp... Jesteś zadowolony..?
Wiscoo Opublikowano 11 Lutego 2013 Opublikowano 11 Lutego 2013 Nie ma sensu uturbiać tych motorów, chyba, że sam masz garaż i robotę zrobisz (ale skoro taki temat, to zgaduję, że tak nie jest). Pomijając elementy, które wymieniłeś, to oczywiście trzeba wymienić wydech i (co najważniejsze) odprężyć motor. Chyba, że chcesz się bawić w jakieś soft turbo. Jak pisano wyżej - taniej, efektywniej i bezpieczniej zamienić obecny model na fabrycznie uturbiony.
Bromchit Opublikowano 11 Lutego 2013 Opublikowano 11 Lutego 2013 No albo wymienić silnik z osprzętem Wiadomo, że wszystko zależy od kasy i uporu
Darek02 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Tylko za zwyczaj jak chcesz kupić 1.8 turbo to mają najechanych za dużo km. Dla tego nie wiem jeszcze jak to zrobię ale ja mam zamiar wybudować tą turbine
Dev Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 11 godzin temu, Darek02 napisał: Tylko za zwyczaj jak chcesz kupić 1.8 turbo to mają najechanych za dużo km. Dla tego nie wiem jeszcze jak to zrobię ale ja mam zamiar wybudować tą turbine będziesz beczał
Rekomendowane odpowiedzi