Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Hid do b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Znajomy zamontował sobie właśnie HID-y do swojej a4 b5. I przyznam ze mimo że zawsze byłem przeciwnikiem tego, doszedłem do wniosku że fajnie to świeci. Powiedzcie mi co z zakłóceniami on mówi że jego zestaw który kupił śmiga jak ta lala i nie zakłóca cb ani radia. Kupił to

ZESTAW HID KSENON H1 H7 H11 +GRATIS LED W5W WWA (2933531360) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

100zł to nie wydatek moim zdaniem - tylko szkoda by było wywalać to do śmieci jak błędy wyskakują i szumi wszystko w samochodzie. Miał ktoś do czynienia z czymś takim? Wiem ze na pewno miał bo nie każdy jeździ na oryginalnym xenonie

Opublikowano

nie szkoda Ci dowodu ?

Opublikowano

już z tymi dowodami nie przesadzajmy :wink: jak nie bedzie siało błędów to ok. w co wątpie niestety bo takie rzeczy moga po jakimś czasie sie ujawnić :kwasny:

---------- Post dopisany at 18:16 ---------- Poprzedni post napisany at 18:15 ----------

tylko w tej cenie to się cudów nie spodziewaj :whistling:

Opublikowano

Daj spokój z hidami...

Opublikowano
  • Autor

Mam teraz Philipsy Blue coś tam. Ale jak zobaczyłem różnice u znajomego który zmienił na takie coś to spora różnica. Co do dowodu, hmm 5 minut roboty i nowe żarówki siedzą w samochodzie. Po za tym mam więcej rzeczy za które mogą mi zabrać dowód niestety :decayed:

Opublikowano

Pierwszy lepszy kumaty gliniarz zabierze Ci dowód. Nie ma spryskiwaczy to napewno się kapnie. Wiem bo mnie złapali 50zł i zatrzymanie dowodu. No i oczywiście przekładka spowrotem na zwykłe, badanie techniczne musisz zrobić żeby mieć potwierdzenie dla gliniarzy że wszystko ok.

Opublikowano

witaj :)

Akurat dzisiaj wymieniłem żarniki w moich hid. Szczerze to bym nie zakładał ale były wraz z samochodem to zostały. Efekt jest:P Nie mam żadnych zakłóceń :) Musisz mieć jedynie dobry akumulator.

---------- Post dopisany at 21:09 ---------- Poprzedni post napisany at 21:05 ----------

A dobrze byłoby jakbyś wymienił postojówki na led bo żółte nie bardzo pasują :P

Opublikowano
  • Autor

Widzę że ile ludzi tyle zdań :grin::decayed: tak to u niego wygląda 5000k

hidy.jpg

Opublikowano

Miałem i wyciągnołem przez gliniarzy. Jak chcesz to Ci sprzedam są to jakieś lepsze płaciłem za nie 219zł a sprzedam za 100.

Opublikowano
  • Autor

A wyskakują jakieś błędy, Cb zakłóca, albo radio :whistling:

Opublikowano

Zakłócały radio i Cb jednak po owinięciu folią aluminiową przewodów od przetwornicy do żarnika było to mniej odczuwalne i nie przeszkadzało. A co do błędów to sprzedający twierdził że nie powinno być. Ja nie mam w aucie opcji spalonych żarówek więc nie mogę potwierdzić.

Opublikowano

Zaklocenia CB beda napewno jesli nawet zwykle radio zakloca.Bledow na FIS-ie nie bedzie jesli nie masz kontroli zarowek.

Jesli chcesz miec wieksza pewnosc ze nie bedzie zaklocen szukaj przetwornic cyfrowych.Pamietaj ze im wyższa temperatura zarnika tym bardziej swieca na niebiesko i jednoczesnie slabiej oswietlaja droge.

Opublikowano
Zaklocenia CB beda napewno jesli nawet zwykle radio zakloca.Bledow na FIS-ie nie bedzie jesli nie masz kontroli zarowek.

Jesli chcesz miec wieksza pewnosc ze nie bedzie zaklocen szukaj przetwornic cyfrowych.Pamietaj ze im wyższa temperatura zarnika tym bardziej swieca na niebiesko i jednoczesnie slabiej oswietlaja droge.

i tym bardziej rzucają się w oczy jako pseudo xenony...

Opublikowano

Dlatego najlepiej barwę 4300K ;-)

Opublikowano

jeśli założysz 6000K , to prędzej czy pózniej poleci dowód , 4300K , tak się nie czepiają. Przetwornice cyfrowe z canbusem. Tylko to już nie 100zł. najtańszy zestaw ok 200zł. a to oczywiście chińszczyzna i nie koniecznie musi wszystko działać.

Opublikowano
  • Autor

myślałem o 5000k:wink:

Opublikowano

4300K są oryginalnie montowane w B8 wiec ta barwa jest godna polecenia

Opublikowano

Widziałem jak świeci barwa 8000, 6000, 5000 i najlepiej wypada 4300K

Opublikowano

4300K jest najbardziej naturalną barwą. Reszta jak kto lubi. Ale im więcej K tym wieksze ryzyko spotkania sie z :police::police:

Opublikowano
  • Autor

Znalazłem jeszcze 2 zestawy ciekawych żarówek

Philips Diamond Vision 5000K - podobno lepsze od BV

Oraz patrząc na niektórych kolegów z forum zauważyłem

GP Thunder

:whistling: