efendi44 Opublikowano 13 Lutego 2013 Opublikowano 13 Lutego 2013 witam wszystkich.podczas przegazowywania daje sie slyszec dziwny dzwiek jakby z filtra powietrza.cos podobnego do chrobotania.a w czasie jazdy kiedy slychac ten dzwiek to auto szkubie i nie moze wyjsc na wyzsze obroty.delikatnie dodajac gazu powyzej 2500 dzwiek ustaje i auto jedzie jak marzenie.i bardziej tak mi sie wydaje dzieje sie to na zimnym silniku. Basic Settings Log (0 - 011) Log (1 - 003) Normalne Log (0 - 000) Log (1 - 011) Log (2 - 018) Log (3 - 023) Log (4 - 003) Dynamiczne Log (0 - 011) Log (1 - 011) Log (2 - 008,001) Log (3 - 003) Log (4 - 003) a tak to wyszlo z logow.termostat padniety juz wymieniony.turbo bylo czyszczone.n75 zamieniony na n18.
bastek_s Opublikowano 14 Lutego 2013 Opublikowano 14 Lutego 2013 mam ten sam problem, mój samochód nie dogrzewał maksymalnie 60 st. po wymianie termostatu i złapaniu tem. powyżej 80 st. mam takie dzwięki, tylko u mnie są jak schodzi z obrotów i ma moc, dałem turbo do sprawdzenia i czekam. Przed wymianą termostatu nie miałem tak, więc myśle że jak samochód się nagrzeje do normalnej temperatury tj. 90 st. to olej jest rzadszy i turbo ma większe luzy, poza tym mój brat w bmw e39 miał dokładnie to samo co Ty i miał walnietą turbine.
Rekomendowane odpowiedzi