Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Airbag błąd 65535

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potraktujcie to jako przestrogę:

http://www.dte.com.pl/polish/problem_airbag.htm

Właśnie taka sytuacja miała miejsce w golfie mojego znajomego po próbie odczytu błędów w sprawnym sterowniku.

Opublikowano

jest nawet ostrzeżenie przy próbie autoskanu vag-comem. Wersje 7 (chyba) i 8 vag-coma potrafią sobie już radzić z tym felernym sterownikiem.

Problemem oczywiście jest sterownik airbagów, nie żaden software.

Opublikowano
  • Autor

Na moje szczęście nie ja robiłem diagnostykę :gwizdanie:

Opublikowano

Tak jak pre_pl mówi. W wersji 311-2 przy autoscanie jest standardowo odznaczona opcja "include airbags", tak samo przy bezpośrednim łączeniu się ze sterownikiem "15-Airbags" jest takie właśnie ostrzeżenie. Ostatnio VAGowałem koledze Golfa z 2000r. i skasowałem kontrolkę Airbagów (poluzowały się mu wtyczki pod siedzeniem pasażera), ale ja mam wersję VAG-COM 7xx :)

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam przyłącze się do tematy aby nie rozpoczynać nowego. Mam problem właśnie z tym oto sterownikiem poduszek oraz błędem 65535. Może opisze co robiłem aby się go pozbyć.

Po zakupie samochodu po 4 miesiącach wywaliło poduszkę więc podpiąłem pod vaga i błędy bocznej poduszki więc kable polutowałem od razu po drugiej strony, było dobrze do rana. Rano znowu błąd więc podpiąłem pod vaga i się pokazał 65535 poczytałem trochę o tym podjechałem gdzie trzeba i był zaprogramowany. Ale kiedy rano odpaliłem samochód znowu błąd. Polecili wymienić aku więc tak zrobiłem i wczoraj zaprogramowałem sterownik wszystko było ok cały dzień (odpalałem samochód paręnaście razy) ale gdy rano wsiadłem do auta znów błąd poduszek. Więc podpinam waga i znowu 65535. I tu pytanie co jeszcze mogę zrobić aby się tego błędu pozbyć? Wole żeby poduszki w razie czego mi zadziałały a jak na razie myślę o pozbyciu się samochodu z takim problemem (czego nie chcę bo naprawdę prócz tego problemu auto jest świetne). Może polecicie kogoś z Koszalina i okolic kto mógłbym się podjąć zadania i to zrobić.

Opublikowano

Odswiezylem link z pierwszego postu:

http://www.dte.com.pl/index.php?id=ap

Opublikowano

No tak tylko ja posiadam 8D0 959 655 J a nie te wymienione.[br]Dopisany: 31 Marzec 2010, 15:51_________________________________________________Proszę o jakieś inne rady

Opublikowano

Zmień sterownik, bo sprzętowo siada.

Programowanie na niewiele się zda.

Opublikowano

czy to był ten felerny sterownik czy poza tym błędem wyszedł jeszcze inny związany z czujnikiem ciśnienia doładowania i co to był za silnik - jego oznaczenie oraz czy błąd był zapisany w sterowniku silnika czy Airbag-u ?