Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie świece do 2.0 LPG polecacie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jakie świece polecacie koledzy do w/w auta najlepiwj z autopsji :decayed:

Opublikowano

ja dałem ngk BKUR5ET-10, tyle że nie mam lpg. Przejechałem już ze 20tyś i ok

Opublikowano

też mam takę ale na LPG i jest ok ok 30tys

Opublikowano
  • Autor

dzięks muszę jutro zakupić :hi:

Opublikowano

Powinny być jak koledzy piszą BKUR5ET-10 z tym że 10 na końcu oznacza niestandardowy odstęp elektrod 1mm. Więc że mam lpg i słyszałem opinie o padających cewkach więc dałem BKUR5ET czyli V-line29. Na razie ponad 30 tys i wszystko ok. Cewki też

Opublikowano

Dedykowana do ALT w/g NGK to BKUR5ET-10 i tak też montuj. Ta świeca jest dedykowana na 30 tyś km,. ale z racji że masz gaz zaleca się wymianę wcześniej.

Opublikowano

30 czy 60tys?

Opublikowano
  • Autor

no to teraz cewki pokazuje mi misfajery na 4 cyl, który to? pierwszy od grodzi? kiedyś też czytałem o cewkach że te starsze często padają a te nowsze są już ulepszone, jaką mają koncówkę te nowe. Ja mam 2 stare z koncówką A jedną L i jedną M a może ktoś wklei linka gdzie o tym była mowa bo nie mogę znaleść :decayed:

Opublikowano
no to teraz cewki pokazuje mi misfajery na 4 cyl, który to? pierwszy od grodzi? kiedyś też czytałem o cewkach że te starsze często padają a te nowsze są już ulepszone, jaką mają koncówkę te nowe. Ja mam 2 stare z koncówką A jedną L i jedną M a może ktoś wklei linka gdzie o tym była mowa bo nie mogę znaleść :decayed:

tak... kolejność cylindrów liczy się od strony rozrządu. Ja u siebie wymieniłem wszystki 4 cewki na nowe i myślę że na długo nie będę wracał do tematu.

Opublikowano
  • Autor

dzięki a jak jest z tymi koncówkami A, L czy M które są najlepsze? :hi:

Opublikowano

risones a u Ciebie cewki są koloru czerwonego czy czarne maja końcówki ?? Do silnika 2.0 ALT idą dwa rodzaje cewek ZSE 043 oraz ZSE 051 BERU. Mam dostępne to u siebie, jak coś zapraszam.

---------- Post dopisany at 19:35 ---------- Poprzedni post napisany at 19:27 ----------

30 czy 60tys?

standardowa świeca BKUR5ET-10 jest na 30 tyś.km. ale jak masz LPG to wymień co 20 tyś.

Chcesz mieć świece na 60 tyś. to dedykowane np. z NGK to LPG-1 ale cena jednej świecy do wydatek około 70 zł.

Opublikowano

Cewka która powinna być najnowsza to 06C 905 115M. U mnie mam co prawda 06A 905 115D ale chyba też mogą być tyle że są czarne.

Kurcze, swiece wymieniać co 20tys to trochę przegięcie, jesteś tego pewien? W Vectrze 1,8 16V co 40 tys wyglądały i pracowały jak nowe na lpg

Opublikowano

Dzwoń do ASO jest akcja wymiany cewek. Podasz vin i ci powiedzą czy ty się łapiesz. Wymieniałem w tamtym tygodniu

Opublikowano

Wiesz możesz wymianić co 100 tyś, nikt nie każe ci co 20tys. ale skoro przez producenta zalecana jest wymiana co 30 tyś. max to w przypadku gdy używasz instalacji gazowej zaleca się częstsze wymiany, chyba że jest to świeca platynowa która charakteryzuje się dłuższa żywotnością minaowicie 60 tyś, (ale i trzeba za nią zapłacić).

Opublikowano
Wiesz możesz wymianić co 100 tyś, nikt nie każe ci co 20tys. ale skoro przez producenta zalecana jest wymiana co 30 tyś. max to w przypadku gdy używasz instalacji gazowej zaleca się częstsze wymiany, chyba że jest to świeca platynowa która charakteryzuje się dłuższa żywotnością minaowicie 60 tyś, (ale i trzeba za nią zapłacić).

No nie o to mi chodzi:wink: Ja raczej nie oszczędzam na takich rzeczach. Tylko z tego co rozumiem czytając np "Sam naprawiam Audi B6/B7" świece tam są w planie obsługi wymiana co 60 tys lub co 6 lat. Z tym że nie upieram się że tak jest, po prostu tak pisze.

Opublikowano
  • Autor

shit wymianiłem cewkę na tym cylindrze co było wypadanie zapłonu no i dalej szarpie o świecach nie wspomnę :facepalm: muszę się podpiąć jutro i zobacze co pokaże vag narazie załamka :decayed:

Opublikowano

No nie o to mi chodzi:wink: Ja raczej nie oszczędzam na takich rzeczach. Tylko z tego co rozumiem czytając np "Sam naprawiam Audi B6/B7" świece tam są w planie obsługi wymiana co 60 tys lub co 6 lat. Z tym że nie upieram się że tak jest, po prostu tak pisze.

Opisane ale 60/ 90 tyś to wówczas gdy masz świece np. platynowe albo dedykowane do LPG, ale tak jak wspomniałem cena świecy LPG to wydatek około 50-70 zł za sztukę.

Opublikowano
  • Autor
shit wymianiłem cewkę na tym cylindrze co było wypadanie zapłonu no i dalej szarpie o świecach nie wspomnę :facepalm: muszę się podpiąć jutro i zobacze co pokaże vag narazie załamka :decayed:

ok problem załatwiony :banan:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co siadło?