Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Turbine czyściłem u sprawdzonego mechanika: boramot.eu :whistling:, który stwierdził, że w jednym miejscu się zacinała i teraz już będzie hulać. Nie wiem czy nie olał on sztangi od gruszki, którą rzekomo sprawdzał. Nie wiem czy dobrze interpretuję, ale patrząc na BS 011 to jakby ona...

---------- Post dopisany 15-03-2013 at 12:20 ---------- Poprzedni post napisany 12-03-2013 at 21:54 ----------

Jakby kogoś interesowało to wątek jest kontynuowany tutaj: http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/logi-przeladowanie-blad-17965-a-265242/#post3405545

Opublikowano

niestety mam takie same problemy z Moim AWX czeski film spadek obrotów straszny muli do 2 tysięcy obrotów po wyżej nie jedzie wcale ,jesli go zgasze wraca wszystko do normy i po jakimś czasie jak znowu mu dam to odłancza go szczególnie pod górkę ,ciężko pali rano i biały dym jak z poloneza pytanie czy jak wejdzie w tryb awaryjny wam to wyskakuje coś na desce jakaś informacja ?

Opublikowano
  • Autor

Na desce nic nie wyskakuje. Podpinaj kompa i rób logi, bo nikt Ci nic sensownego nie doradzi ;)

Opublikowano

tylko powiec mi kto mi zrobi te logi w okolicy grudziądza lub kwidzyna bo z tego co wiem to tu żadnego fachowca od Audi nie ma tylko sami 'szamani' i wiedzą tyle co ja albo i mniej ?

Opublikowano

Witajcie, piszę także z powodu braku mocy w A4 b6. Sprawa wygląda następująco, użytkuje ten samochód od około miesiąca jest to mój pierwszy samochód wiec nie bylem w stanie stwierdzić ze brakuje mu mocy. Dopiero po przejechaniu 'oesa' przez mojego kolegę który użytkuje także to samo audi doszliśmy wspólnie do wniosku ze samochód nie przyspiesza jak powinien i postanowiłem to sprawdzić. Podstawiłem samochód do jednego mechanika, także po przejechaniu kawałka stwierdził ze brakuje tej mocy +\- 50 KM, wymienił zawór Egr, ponieważ był zalany olejem, wymienił także filtr paliwa, powiedział ze trochę się poprawiło lecz dalej tej mocy brakuje dość sporo. wiec zalecił wymianę turbiny. Zabrałem auto i podstawilem do innego mechanika, podpial samochod pod komputer, wg. niego z danych wynika, że z samochodem jest wszystko w porządku, lecz jednak tej mocy brakuje. Zalecił wymianę elektrozaworu, a jeśli to nie załatwi sprawy to wymieniłby pompowtryski. Powiedział także ze samochód mógł być w taki sposób użytkowany i jest tak zamulony. Pytanie czy istnieje taka możliwość ? Z tego co wiem wymiana turbiny jak także pompowtrysków to kosztowna sprawa, wiec co mam zrobić ? Wiadomość może mało konkretna, ale sam jestem totalnie zielony i nie jestem w stanie nic konkretniej powiedzieć. załączam zdjęcia z diagnozy.

diagnoza_1.jpg

diagnoza_2.jpg

diagnoza_3.jpg

Opublikowano

wg wydruku pompki są ok ,ja bym sprawdził przepływomierz

Opublikowano

Sprawdzę to, dzieki Grzegorz. Nikt więcej żadnych pomysłów ?

Opublikowano

Są to odczyty chwilowe, które tak naprawdę nie pokazują jak parametry zmieniają się w czasie rzeczywistym w trakcie przyspieszania samochodu na pełnym gazie czyli pod pełnym obciążeniem i szczerze powiedziawszy niewiele można na ich podstawie stwierdzić. W tym konkretnym przypadku niezbędne byłyby nie odczyty chwilowe ale pełne logi zarówno statyczne jak i dynamiczne a jak one wyglądają to zapewne już widziałeś w niejednym temacie w dziale Diagnostyka. Zadaj pytanie w Twojej grupie regionalnej czy ktoś byłby Ci je w stanie wykonać z forumowiczów. Istotny też jest odczyt zapisanych w sterowniku silnika błędów i przynajmniej informacja czy błąd odczytany ze sterownika silnika 65535 daje się skasować lub czy pojawia się po kolejnym dniu/dniach jazdy samochodem.