Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] od czego jest ten przycisk ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszytkich :)

moze ktos mi powie do czego jest ten przycik

50debb2a5ef6d4ce.jpg

Opublikowano

szczerze powiedziawszy to jeszcze nie widzialem czegos takiego w B6, w tym miejscu jest zazwyczaj mala szufladka na jakies drobniaki czy cos... wyglada to moze na jakies wyciszenie ostrzezen dzwiekowych przy bledach w aucie typu spalona zarowka bo normalnie to piszczy przy wlaczaniu autka...[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2008, 20:28 _________________________________________________mozesz zrobic takiego testa np jak paliwko sie konczy albo plyn w spryskach to tez tak piszcze na starcie kompa...

Opublikowano

Witaj,

wyglada na to, ze twoje autko sluzylo do nauki jazdy.

Przycisk ten aktywuje lub deaktywuje sygnaly dzwiekowe. W samochodach do nauki jazdy, jak wiesz, zamontowane sa pedaly rownierz po stronie pasazera. Na egzaminie nauczyciel jazdy siedzi z przodu obok kandydata na prawo jazdy a czlonek komisji egzaminacyjnej siedzi z tylu.

Zeby wykluczyc oszustwo w czasie egzaminu (np. nauczyciel jazdy wciska pedal) aktywuje sie ten przycisk i w takim przypadku gdy nauczyciel nacisnie jakis pedal wydobyje sie sygnal dzwiekowy.

W czasie odbywanych godzin jazdy deaktywuje sie tym przyciskiem sygnaly dzwiekowe.

Tak jest np. w Niemczech, wiec jezeli masz auto sprowadzone z Niemiec to masz odp. na twoje pytanie.

Tutaj masz linka jezeli znasz Niemiecki mozesz wywnioskowac z podanego posta:

http://www.motor-talk.de/forum/teilenummer-schalter-mittelkonsole-gesucht-t1792253.html

Opublikowano

parktronic przód

Opublikowano

Ale numer , czegoś takiego jeszcze nie widziałem :shocked: U mnie w tym samym miejscu jest przcisk od parktronika

Opublikowano

parktronic przód

No raczej nie, bo parktronik ma inny symbol ( poza tym znajduje sie jedno miejsce w prawo dalej)

Look :cool1:http://www.wrzuta.pl/obraz/eFagrNucyF/

Opublikowano
  • Autor

Witaj,

Przycisk ten aktywuje lub deaktywuje sygnaly dzwiekowe. W samochodach do nauki jazdy, jak wiesz, zamontowane sa pedaly rownierz po stronie pasazera. Na egzaminie nauczyciel jazdy siedzi z przodu obok kandydata na prawo jazdy a czlonek komisji egzaminacyjnej siedzi z tylu.

Zeby wykluczyc oszustwo w czasie egzaminu (np. nauczyciel jazdy wciska pedal) aktywuje sie ten przycisk i w takim przypadku gdy nauczyciel nacisnie jakis pedal wydobyje sie sygnal dzwiekowy.

W czasie odbywanych godzin jazdy deaktywuje sie tym przyciskiem sygnaly dzwiekowe.

Tak jest np. w Niemczech, wiec jezeli masz auto sprowadzone z Niemiec to masz odp. na twoje pytanie.

http://www.motor-talk.de/forum/teilenummer-schalter-mittelkonsole-gesucht-t1792253.html

raczej nie sluzylo do nauki jazdy bo zostalo kupione od pierwszego wlasciciela.

dodam tylko ze kontrolka na tym wlaczniku czasami sie zapala tylko ze ja nie wiem po co i dlaczego

szczerze powiedziawszy to jeszcze nie widzialem czegos takiego w B6, w tym miejscu jest zazwyczaj mala szufladka na jakies drobniaki czy cos... wyglada to moze na jakies wyciszenie ostrzezen dzwiekowych przy bledach w aucie typu spalona zarowka bo normalnie to piszczy przy wlaczaniu autka...[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2008, 20:28 _________________________________________________mozesz zrobic takiego testa np jak paliwko sie konczy albo plyn w spryskach to tez tak piszcze na starcie kompa...

postaram sie przeprowadzic test w tym tygodniu :)mam ponad polowe zbiornika paliwka :)

pozdrawaim

Opublikowano

A czy ta kontrolka zapala się jak wrzucasz wsteczny ??[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2008, 21:49 _________________________________________________

parktronic przód

No raczej nie, bo parktronik ma inny symbol ( poza tym znajduje sie jedno miejsce w prawo dalej)

Ja mam dokładnie w tym samym miejscu co ten dzwoneczek

Opublikowano

Wyjmij i sprawdź po numerze.

Opublikowano

Witaj,

faktycznie to może być to:

0ab2d6585929944cm.jpg

Opublikowano

takie małe OT

Pamietam jak z Trzeniem ogladalismy dla niego furmanke S-lina w B6 piękna sztuka ale co sie okazało była z nauki jazdy :gwizdanie:

hmm to akurat nic nie przeszkadza w tym ze mogło być na L

bardzo ciekawy temat bo ten przycisk tez pierwszy raz widzę

Opublikowano
  • Autor

A czy ta kontrolka zapala się jak wrzucasz wsteczny

nie zaswieca sie ,

ale swieci sie ona gdy jest przymrozek od +2, gdy jest gesta mgla tez sie swieci

Wyjmij i sprawdź po numerze.

jutro wyjme podam numer

nie mam mozliwosci sprawdzenia tego numeru sam

takie małe OT

Pamietam jak z Trzeniem ogladalismy dla niego furmanke S-lina w B6 piękna sztuka ale co sie okazało była z nauki jazdy :gwizdanie:

hmm to akurat nic nie przeszkadza w tym ze mogło być na L

bardzo ciekawy temat bo ten przycisk tez pierwszy raz widzę

auto kupione bylo jak mialo 15 miesicy i przejechane okolo 11 tys km. dawno to bylo i nie pamietam juz dokladnie

wiec chyba tak szybko by sie niepozbywali nowego samochodu z ktorym ja nie mam jakichkolwiek problemow ( odpukac w niemalowane )

juz prawie 5 latek

Opublikowano

Trzeba by jeszcze rzucić okiem na kody wyposażenia , może tam coś ciekawego będzie :mysli:

Opublikowano

to akurat nic nie przeszkadza w tym

Oczywiscie, ze to nie ma nic do rzeczy czy pierwszy wlasciciel, tu w Niemczech instruktor jazdy kupuje sobie auto i jezeli ma uprawnienia to moze na nim szkolic (pod warunkiem ze jest odpowiednio wyposazony czyli przycisk ktory posiadasz i pedaly).

Instruktorzy jazdy maja 5% znizki na nowe auta i do tego jeszcze odliczenie podatku 19% MwSt.

Nie dziwi mnie wiec to ze z takim malym przebiegiem auto zostalo sprzedane.

Opublikowano

Muskel no jest w tym jakas logika :wink4:

Opublikowano

Ewentualnie zawodnik stracił uprawnienia instruktorskie lub konkurencja go zjadła i sprzedał auto :)

Opublikowano

a moze to wlacznik od laserowego ustalania odleglosci przed poprzedzajacym pojazdem-nie trzeba hamowac kiedy zblizamy sie do jakiegos pojazdu tylko auto samo hamuje i przyspiesza :gwizdanie: szczegolnie przydatne w korkach tyle ze to ma zastosowanie tylko w aucie z automatem :cool1::kox:

super taki bajer jest ale to nie mozliwe zeby byl montowany w b6 albo b7

Opublikowano

takie małe OT

Tak , to prawda ...

Piękny srebrny sedan , s-line w środku , koła sline , żadnej ryski ani na zewnątrz ani w środku...

Już miałem kupować i dobrze że zadzwoniłem do Kulczyka o historię auta...

a koleś do mnie : Panie , a pedały po prawej stronie to jeszcze są czy już wymontowali :decayed:

Opublikowano

a moze to wlacznik od laserowego ustalania odleglosci przed poprzedzajacym pojazdem-nie trzeba hamowac kiedy zblizamy sie do jakiegos pojazdu tylko auto samo hamuje i przyspiesza :gwizdanie: szczegolnie przydatne w korkach tyle ze to ma zastosowanie tylko w aucie z automatem :cool1::kox:

super taki bajer jest ale to nie mozliwe zeby byl montowany w b6 albo b7

:polew: :polew: tiaaaa napewno to jest laser :th:

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

widze temat padł śmiercią naturalną, a szkoda :( wiecie juz moze co to za przycisk??