athek Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 Witam. mam problem ze swoją niunią.. komputer nie ostrzega mnie przed brakiem ani podczas bardzo wysokiej temp. płynu chłodniczego. przy włączeniu zapłonu kontrolka na liczniku się zapala lecz po odpaleniu gaśnie mimo że nie ma płynu. sprawdziłem że na kablu który dochodzi do czujnika w zbiorniczku wyrównawczym nie ma prądu.. (czy tam jest niskie napięcie? sprawdzałem czujnikiem na 12v z żarówką) wszystkie bezpieczniki ok. miał już ktoś taki problem???
Szarik Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 Moze uszkodzony czujnik.Jesli masz okragla wtyczke polacz w niej piny kawalkiem kabla powinna zaswiecic sie kontrolka.
rafal9119 Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 u mnie jest to samo tez sie nie pali.jakies sugestie
rav85 Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 ja mam to samo wrocilem z trasy i zbiorniczek pusty a na fisie nie bylo zadnego info
athek Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Opublikowano 18 Lutego 2013 nie dochodzi w ogóle prąd do czujnika.. jutro będę badał czy tam jest niższe napięcie niż 12v.. VAG nic nie pokazuje licznik też nie jest wpięty na (lewo) pod inną kontrolkę.. dobrze ze termometr jest z innego czujnika bo patrze a tu 120 na piecu a ogrzewania zero ... caly poniedziałek na badania więc się podzielę wieczorem co i jak ---------- Post dopisany 18-02-2013 at 21:30 ---------- Poprzedni post napisany 17-02-2013 at 22:57 ---------- Więc tak na kablach nie ma najmniejszego prądu.. obawiam się że może gdzieś być przerwany no chyba że cos ze sterownikiem bo wiązka wchodzi prosto do podszybia z lewej str. tam gdzie komputer... bede badał dalej.. jakies inne uwagi od kogos?? mial juz ktos taki problem ??
damian12759 Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 spróbuj odłączyć kostkę od czujnika i zmostkować dwa piny drucikiem, włącz zapłon i sprawdź czy sie zapali kontrolka (tylko poczekaj chwile bo nie odrazu się zapala tylko po jakimś czasie) . u mnie czujnik był zawalony syfem ze zbironiczka i dopiero po czyszczeniu zaczął działać. a prądu tam prawdopodobnienie znajdziesz bo chyba jest to przewód masowy.
rafal9119 Opublikowano 20 Lutego 2013 Opublikowano 20 Lutego 2013 gdzies czytalem ze na tym kablu pradu nie bedzie . tak wiec sprawdz czujnik
athek Opublikowano 20 Lutego 2013 Autor Opublikowano 20 Lutego 2013 ok sprawdzę czujnik i napiszę co i jak
horny devil Opublikowano 21 Lutego 2013 Opublikowano 21 Lutego 2013 Kontrola płynu sprysku w przedliftach jest odwrotnie tzn jeśli brak to łączy do masy jeśli płyn jest to pozostaje pusty. Ostatnio zakładałem fis u siebie i najpierw podłączyłem pod masę i wyświetlał brak płynu jak odpiąłem przestało wyświetlać.
athek Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Opublikowano 21 Lutego 2013 ale to nie płyn spryskiwaczy tylko chłodniczy
athek Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Opublikowano 21 Lutego 2013 Ale nie myliłeś się odpiąłem od czujnika zwarłem na krótko i wyświetliło błąd na pulpicie teraz nie wiem czy czeka mnie wymiana czy tylko sie zakamienił ale myślę ze to pierwsze..
rafal9119 Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 a ten czujnik wogole mozna kupic? bo szukalem na allegro i tylko ze zbiorniczkami mi wyskakiwało
Szarik Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 Mozna kupic tylko koszt wiekszy od uzywanego zbiorniczka z czujnikiem
damian12759 Opublikowano 22 Lutego 2013 Opublikowano 22 Lutego 2013 na początku spróbuj go przepłukać jakimś środkiem, np. do czyszczenia układów chłodzenia. ja swój przepłukałem gorącym octem z dodatkiem kwasku cytrynowego i cały osad ze zbiorniczka znikł oraz czujnik zaczął prawidłowo działać
athek Opublikowano 24 Lutego 2013 Autor Opublikowano 24 Lutego 2013 też myślałem o occie ale mam preparat valvoline do usuwania osadów z chłodnic i całego układu też dobrze odkamienia... jeśli nie pomoże próba z octem, a następnie zostaje wymiana ---------- Post dopisany 24-02-2013 at 22:30 ---------- Poprzedni post napisany 22-02-2013 at 19:56 ---------- Niestety zostaje wymiana zbiorniczka
Rekomendowane odpowiedzi