m123ek Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Opublikowano 1 Lipca 2008 dobra zamówiłem te glosniki http://www.essa.com.pl/oferta/index.php?id=2,178,179&kid=179&pid=1094 jak beda ładnie grały to kupie drugi komplet do przednich drzwi. A jaki wzmacniacz do tego proponujecie ? Radia narazie nie zmieniam Concert musi podołac
audiii a4 Opublikowano 1 Lipca 2008 Opublikowano 1 Lipca 2008 to gdzie chcesz je zamontować?? nie z przodu??
m123ek Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Opublikowano 1 Lipca 2008 nie , z przodu mam bose , jak pb bedą wmiare grały to do kupie pb na przod chyba ze przeloze bose na tył ale to kombinacje bezsensu
audiii a4 Opublikowano 1 Lipca 2008 Opublikowano 1 Lipca 2008 Lepiej daj je na przód i w tedy zobaczysz jak grają a te bosa możesz dać do tyłu tak będzie najlepiej . A na tylnych drzwiach w B6 jest fabryczne miejsce na soprany??
m123ek Opublikowano 1 Lipca 2008 Autor Opublikowano 1 Lipca 2008 taaa są soprany z przodu i z tyłu fabrycznie
klakiersss Opublikowano 2 Lipca 2008 Opublikowano 2 Lipca 2008 a jakie są głębokości montażowe głośników w drzwiach przód i tył i woofera z tylu w półce?
m123ek Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Opublikowano 2 Lipca 2008 ok mam głośniki teraz jeszcze mi podajcie jakąś instrukcje jak ściagnąć obudowy drzwi i zamontowac glosniki , ktoredy pociągnąc kable do radia ? a no i jeszcze jaki subwoofer do tych glosnikow powerbassa i wzamacniacz ?
tomekxp2 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Co myślicie o tych głośnikach PowerBass zamiast ori standard? Lepiej zagrają ? Powerbass PS-10 subwoofer głośnik ESSA - TANIO (3920596883) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Jak podłączysz te głośniki powerbass to daj znać jak grają, bo też chcę zmienić 4 szt.
POWER-KRIS Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 http://forum.audio-pragnienia.pl/subwoofery-wzmacniacze-f4/powerbass-czy-lanzar-t195/
tomekxp2 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 ........... z tańszych : Rockford Punch U-Dimension JL Audio Hertz ES z droższych : MB Quart Rockford Power Lista fajna ale to wszystko pod wzmacniacz. Ja narazie nie planuje wkładać wzmacniacza tylko podłączyć pod nie seryjne radio KENWOOD KDC-BT92SD , a z czasem skrzynkę za wzmacniaczu do bagażnika.
POWER-KRIS Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 No ta zonk z mojej strony;-) Ale w ynternetach wszystko je napisane. Ogólnie te głośniki walą dobrze. Dla sołtysów pod remize ok, ale jakość dźwięku to nie chalo. http://przejrzyscie.pl/rtv/glosniki-samochodowe/najlepsze Zawsze polecam http://www.autocentrum.pl/car-audio/helix-blue-mk-62-hit-najlepszy-zestaw-do-400zl/ I nowsze odmiany. W średniej półce zawsze jedne z najlepszych.
tomekxp2 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 ...no własnie głośnik głośnikowi nie równy do tego dochodzą modele. W teście Hertz DCX 100 wypadł słabo, a ja czytałem gdzieś na forum, że Hertz tylko inny model gra bardzo dobrze. Wymiana ma na celu powiększenie/pogłębienie większe niż daje seria ale nie ma totalne spierniczyć dźwięku. Często opisują te PowerBass, dosyć tanie i niby lepsze od serii. Jak ktoś ma już na pokładzie, jakieś inne głośniki to proszę o zabranie głosu, jak się sprawująn- tylko pod samym radiem.
POWER-KRIS Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Hertz niestety jest z tych co bez wzmaka ani rusz. Bez to Helix B 62 C. Ciekawe co BMW w 5 wkłada i Volvo bo gra cudnie.
tomekxp2 Opublikowano 30 Stycznia 2014 Opublikowano 30 Stycznia 2014 ... zgadza się, miałem okazję siedzieć v50 po lifcie, audio robi wrażenie. Co do tych Helix B 62 C, miałeś okazje testować ? Warto kupić 4 szt ? Czy lepiej coś poszukać nawet jak trzeba będzie dopłacić.
Rekomendowane odpowiedzi