Krystian2290 Opublikowano 18 Lutego 2013 Opublikowano 18 Lutego 2013 Witam, mam pewna sprawe , jedna rzecz mnie denerwuje otóż co to może być , tzn jadę sobie np 80,90 km/h na 5 lub 6 biegu obroty poniżej 2 tys i gdy puszcze gaz i znowu wcisnę to czuje takie szarpnięcie dość mocne. Co to może być ? Z góry dzięki
Fido Opublikowano 18 Lutego 2013 Opublikowano 18 Lutego 2013 Może poduszka ? Ja miałem podobny problem,po zdjęciu i od razu dodaniu gazu stukało mi coś i czułem takie szarpanie całą jednostką. Okazało się że to poduszka pod skrzynią. Wymieniłem i mam spokój.
Góral65 Opublikowano 18 Lutego 2013 Opublikowano 18 Lutego 2013 przypuszczam że któraś poduszka do wymiany prawdopodobnie skrzyni biegów:wink:
gjenio Opublikowano 18 Lutego 2013 Opublikowano 18 Lutego 2013 Może to być dwumas, lub luz na przegubie, ewentualnie poduszki pod skrzynią.
Krystian2290 Opublikowano 18 Lutego 2013 Autor Opublikowano 18 Lutego 2013 poduszka pod skrzynią wymieniona pół roku temu
Duch^ Opublikowano 18 Lutego 2013 Opublikowano 18 Lutego 2013 Sprawdź jak się zachowuje teraz jak ktoś szarpnie sprzęgłem na hamulcu w kanale.
sumoss Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 Witam niewiem dokladnie w jaki sposób objawia sie to szarpanie poniewaz u mnie bylo tak podczas dodawania gazu silnikiem tak zaczynalo szarpac (1800-2400 obr) az samochód sprawial wrażenie ze caly podskakuje okazala sie dwumasa wymienilem na pelne kolo i mam z glowy sprzeglo na wieki amen i takie szarpanie sie juz nie objawilo a jesli przy dodaniu gazu i puszczeniu czuc poprostu szarpniecie jak by do tylu i do przodu to byl bym pewny ze to poduszki skrzyni badż silnika.
sumoss Opublikowano 19 Lutego 2013 Opublikowano 19 Lutego 2013 zgadzam sie z kolega musti na 99% jest to wina sprzęgła
Rekomendowane odpowiedzi