Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Tarcze klocki zwykle, nawiercane, nacinane, jakie??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
n i e

no mysle,chodzi mi o wymiane tylu i chcialem sie dowiedziec czy jakas inna srednice tam tez mozna itd.

Opublikowano

n i e s t e t y

Opublikowano

Tak sobie czytam i nie wierze...masz 1000 pln na zestaw hamulców tak ?

Kupujesz jarzma pod 312mm, do tego tarcze Ferodo 312mm / w IC maja na to dobre ceny / i klocki jeśli chcesz to FDSP albo Premiery, zmieniasz płyn na dobry DOT4 i cieszysz się hamulcami a w kieszeni zostaje ci na kwiatki dla Kobiety :wink:

Dev ludzie to lubią sobie utrudniać co nie ? :grin:

Opublikowano
  • Autor

Kolego kkrawat widzę że nie do końca jesteś w temacie a w dodatku szukasz sprzymieżeńca i wroga zarazem. Znajdź mi za 1000zł komplet tarcz i klocków dobrej firmy na wszystkie 4 koła nie wspominajać już o jażmach. Posiłkujać się allegro jarzma od a4b6 312 które można zaadaptować do a4b5 owszem są, cena za dwie sztuki to 400zł plus wysyłka teraz pozostaje 600zł i za nie mam kupić dobre hamulce za tą kwote?? Dodatkowo wymiana płynu i robocizna wymiany tarcz. Sorry ale za te 600 zł to kupie takie samo barachło jakie mam teraz, poprawka za 500 albo mniej odliczając koszty płynu i robocizny. Tarcze owszem moge wymienić sam i już ten temat po cześci przerabiałem. Przednie tarcze i klocki można wymienić przed blokiem na parkingu bez problemu. Tylne tarcze to już troche zachodu. Aby je wymienić musisz dodatkowo kupić nowe pierścienie od ABS-u oraz łożyska, bo podrdzewiałe nie założysz ma nowe tarcze gdyż bedą ci latać tak jak było to w moim przypadku. Aby ulokować nowe łożyska i pierścienie ABS-u musisz mieć prasę. Kwestie płynu DOT-4 mam już załatwioną bo jakieś dwa miesiące temu wymieniałem na nowy cały płyn. Reasumując; Może i zmieścił bym się w tym 1000zł gdybym wymienił wszystko na standart. Natomiast gdybym chciał założyć 312mm na przód musiał bym doliczyć te 500zł.

Opublikowano

Jarzma z A4 B6 nie podejdą za szerokie mocowanie do zwrotnicy.

Opublikowano

Kolego powiem ci tak - fakt, że myślałem że chcesz zmieniać tylko przód ale i z tyłem nie wyjdzie ci tak drogo. Zmieniałeś tylne tarcze i nie sądze że one ci się pogięły tylko przednie. Ceny z IC detal - tarcze przód 340pln komplet 312mm, tarcze tył jeśli chcesz zmieniac to 260pln komplet wszystko Ferodo. Klocki piszesz, że twoje są OK ale jeśli chcesz to 190pln klocki na przód z Ferodo Premier. Tylne klocki zostawiasz swoje tak czy siak. Ceny masz w detalu wiec jesli znasz kogoś w IC to dostaniesz je sporo taniej, ale i tak zostaje ci 200pln za jarzma pod 312mm z A6 i za tyle jak poszukasz to kupisz gdzieś na szrocie. Wymiana przodu to nie problem, pozostaje kwestia tyłu. :thumbup1: