Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Sonda Proszę o pomoc -co to za błąd?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taki błąd wywala VAG po skasowaniu okey ale po 20km wraca

Sonda lambda obwód (strona 1 czujnik 1)

brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY

jakie objawy ale nie wiem czy to ma cos wspolnego auto chelcha zanim odpali z 6 sekund a wczesniej od strzala

Opublikowano

chyba kolego sonda mówi papa podmień od kogoś i sprawdź albo kup nową

Opublikowano

Zrób logi sondy wtedy się zobaczy :) a za odpalanie sonda nie odpowiada. Masz LPG ?? :)

Opublikowano

podaj nr błędu

Opublikowano
  • Autor

kod 16514

czyli co by to było?

Opublikowano

lpg masz ??

---------- Post dopisany at 20:24 ---------- Poprzedni post napisany at 20:19 ----------

Prześledź dokładnie wiązkę od sondy do ECU i zobacz w jakim stanie masz przewody szczególnie zwróć uwagę na przewody przy wtyczce i przy samej sondzie najczęściej przy sondzie przewody się ułamują, bo błąd wskazuje na przerwaną wiązkę, myślałem że pokazuje sondę ogólnie i dlatego pytałem o LPG bo i ono potrafi błąd sondy robić :)

Opublikowano

a może spróbuj mu jeszcze zakręcić LPG i przejedź kawałek zobaczysz co się będzie działo :) a obroty ci nie falują ?? Samochód dużo nie pali ?? a jaki masz jeszcze lpg sekwencję czy zwykłą ??

Opublikowano
  • Autor

sekwencja obroty faluja na lpg i PB jeżdziłem na samej PB i to samo

Opublikowano

ale na pb jeździłeś to zakręciłeś LPG na butli, z odpalaniem możesz mieć problemy bo coś ci puszcza gaz nie pomoże samo przełączenie na pb wykluczy to tylko zakręcenie gazu na butli i wypalenie całego, zrób tak możliwe że powinno coś się poprawić :)

Opublikowano
  • Autor

sprawdzane kolega juz tak 0 gazu i nic elektryk podejżewa ze cisnienie dochodzi do pompy za male

Opublikowano

a może wymień mu filtr paliwa ?? a w sprawie tej sondy to musisz dokładnie wiązkę sprawdzić podejrzewam że przewód gdzieś się ułamał sprawdź przy samej sondzie jak tam jest :)

Opublikowano
  • Autor

przy sondzie wszystko okey jest patrzyłem przed chwilką a ten filtr paliwa hmm jakies 3 tys temu wymieniałem

Opublikowano

Mam ten sam błąd już od kilku miesięcy, sprawdzam co 2 tyg. jak sondy pracują i chodzą za każdym razem ale coś czuje że niedługo się wysypią. Mieliście taki przypadek jak silnik zimny to sondy działają a jak się nagrzeje to gdzieś znikają obydwie ? Błedy 16514, 16534

Opublikowano
Mam ten sam błąd już od kilku miesięcy, sprawdzam co 2 tyg. jak sondy pracują i chodzą za każdym razem ale coś czuje że niedługo się wysypią. Mieliście taki przypadek jak silnik zimny to sondy działają a jak się nagrzeje to gdzieś znikają obydwie ? Błedy 16514, 16534

moze sondy są ok , a "kładzie" je zupełnie inny czujnik np. czujnik temp. cieczy , czujnik temp. powietrza dolotowego.