Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Opóźniona reakcja na gaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam podobną sytuację z EGR. Gdy jest podłączony to ciężko jest ruszyć żeby auto się nie dławiło. Jak zaślepię wężyk od podciśnienia wszystko wraca prawie do normy.

Piszę prawie bo jednak z niższych obrotów jest małe opóźnienie. Muszę zrobić logi tylko zastanawiam się czy robić je z zaślepionym czy z podłączonym EGR ?

Sam zawór chyba i tak pójdzie do wymiany bo już trochę leje przez otwory w grzybku.

dokładnie tak objawiają się problemy z EGR. Winny może być jednak albo sam zawór albo jego wysterowanie czyli zaworek elektropneumatyczny N18. Mogą to być też skutki nieszczelności w samej instalacji podciśnieniowej.

Opublikowano

Witam tez mam taki problem,

gdy ruszam i wciskam gaz to bardzo słabo się rozpędza czyciłem EGR i nic to nie dało zaślepiłem tez wężyk od EGR i kicha niech ktoś mi pomoże mój e-meil [email protected]

---------- Post dopisany at 23:18 ---------- Poprzedni post napisany at 23:12 ----------

Dodam też że dymi

Opublikowano

Kamyk,komplet logów i wrzuć do działu Diagnostyka.

Nikt na maila ci pisał nie będzie.

Opublikowano

Odświeżę temat. U mnie jest dokładnie taki sam objaw ale tylko wtedy, kiedy auto zotanie umyte na myjni lub podczas mocnych opadów deszczu. Gdy auto przeschnie problem znika. Wiem już że woda dostaje się do sterownika silnika. Moje pytanie: czy uszczelnić ubudowę komputera, która jest aktualnie w aucie, czy szukać jednak jakiejś używki? Chyba że jest opcja zakupić gdzieś nówkę. Od razu mówię, że nie zaglądałem jeszcze do sterownika. Narazie proszę o sugestie. A4 B6 1.9 tdi AWX 2001